Å fange øyeblikket

08.03.2023
Å fange øyeblikket
Lyrikkforlaget
May Hege Kaspersen

May Hege Kaspersen vandrer mye. Det har resultert i diktsamlingen Dykkekunster, hvor hun forsøker å fange øyeblikket før det forsvinner for godt.

– Jeg vokste opp på Helgelandskysten og har et nært forhold til naturen, havet og fjellene, forteller May Hege Kaspersen.

– Jeg er glad i å gå, og finner ofte inspirasjon til skrivingen når bena beveger seg og tankene vandrer. Vandring er også en fin form for problemløsning. Hos meg vekker det kreativiteten, og jeg blir løsningsfokusert. Selv om vi alle møter ulike utfordringer og motstand i livet, så er vi alltid på søken etter innsikt og et meningsfullt liv, mener hun.

 

May Hege Kaspersen har alltid skrevet dikt.

– For meg har det vært en form for terapeutisk skriving der jeg har fått gitt uttrykk for opplevelser og følelser jeg bærer på. Diktskriving har vært min form for dagbok. I vinter bestemte jeg meg for å ta en gjennomgang av diktene, samlet sammen noen av dem, og sendte til Lyrikkforlaget, forteller Kaspersen.
Resultatet ble boken Dykkekunster. Tema i boken er å fange øyeblikket, akkurat idet en opplevelse kjennes så intens at det er vanskelig å finne ord.

– Vi har alle kjent på følelsen av sorg, angst, forelskelse og håp. Noen ganger er følelsene så sterke at vi kan kjenne oss overveldet. Det er universelle erfaringer som jeg forsøker å finne et språk for, uten å trå over i det banale. Målet er at leseren skal komme i kontakt med sine følelser og oppleve en form for gjenkjennelse. Gjennom hele livet bærer vi med oss vårt eget narrativ eller vår personlige historie. Det er med på å forme hvordan vi forstår oss selv og hvordan vi tolker verden. Kanskje kan diktene være en følgesvenn gjennom leserens refleksjoner over sin historie? undres forfatteren.

 

Diktene i Dykkekunster er en blanding av fiksjon og virkelighet. Hele følelsesspekteret er selvopplevd.

– Bildene henter jeg i stor grad fra naturen rundt. Jeg forsøker å bruke de ulike elementene i landskapet til å speile det som skjer på innsiden og mellom mennesker i de nære relasjonene. Vi er også en del av naturen, påpeker Kaspersen.

Hun mener boka fanger noe av intensiteten i øyeblikket, her og nå, og at dette gjør den unik.

– Jeg skriver hele tiden og leker med tanken på å gi ut flere diktsamlinger. Det siste året har jeg skrevet en del noveller, og hvem vet ... Kanskje kommer det også en novellesamling etter hvert, smiler May Hege Kaspersen.

 

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...