– Jeg har aldri lest en bok som ligner min

27.01.2022
– Jeg har aldri lest en bok som ligner min
Forlagshuset Publica
Maria Catharina Rummelhoff

Maria Catharina Rummelhoff (42) er en leseløve av det glupske slaget, så hun har rikelig å sammenligne med når hun prøver å beskrive boken «Nattens magi».

I boken møter vi Amelia og mannen Will, som ønsker seg barn, men som ikke kan få det til uten assistanse. Det viser seg å være en alt annet enn behagelig prosess. Amelia gjør som mange andre, og flykter inn i fantasien. Imidlertid viser det seg snart at drømmen snarere er et sant mareritt, og at problemene følger med – og snart kjemper hun for livet både natt og dag.

 

– Boken har en rød tråd gjennom hele, nemlig lengselen etter å få barn. Som den fantasyelskeren jeg er, åpnet det seg fort en verden av magi og mytiske vesener da jeg begynte å skrive, forteller Maria videre. – Mye av det Amelia opplever er mine egne erfaringer, også noe av det mest smertefulle.

Maria betror oss at nettopp smerten og lengselen satte fart på skrivingen. – Det begynte med at mannen min og jeg hadde vansker med å bli gravide. Hele den lange prosessen, og selve behandlingen, var en så stor psykisk påkjenning at jeg begynte å lese bøker for å slippe unna hverdagen. Da jeg slapp opp for bøker, satte jeg meg ned med en liten idé og skrev et par sider. Det gikk overraskende lett å skrive, og historien gikk fort inn i ting som var vondt for meg.

 

Lesing og skriving hadde nemlig ikke vært Marias favorittfag på skolen, siden hun hadde lese- og skrivevansker og alt gikk seint. At hun samtidig tenker fort, og fantaserer og dikter opp personer og historier i hodet, gjorde det ofte ekstra vanskelig. – Det eneste jeg fikk mye ros for i norsktimene, var hvor mye fantasi jeg hadde, sier hun og ler litt av minnene. – Så det var ikke til å unngå at det måtte bli rikelig fantasi i boken også. Men alle personene på sykehuset og detaljene rundt operasjonen er helt ekte. Hvor rare de enn er.

Sykehuspersonalet har fått følge av både naboen du gjerne kjenner igjen, av helter og fiender, og mytiske figurer. – Som en ivrig fantasyleser har jeg lest ufattelig mange bøker, men aldri en som ligner min. Opplevelsene fra den virkelige verden veves inn i det mytiske og magiske, og det dukker også opp vesener fra norsk folketro. Huldra og Nøkken har alltid vært spennende for meg, og i denne historien dukket de opp nesten av seg selv. For hvem vet nøyaktig hvor grensen mellom fantasi og virkelighet egentlig går?


Nattens magi (2022)

Fantasy

Eventyr

Heltefortellinger

Magisk

Mytisk

Endometriose

Ufrivillig barnløshet

Ungdom

Voksne

Publica

Redaktør -

Nyheter

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Men sofaen er din til odel og eie

Men sofaen er din til odel og eie

«Jeg vet jeg er for mye for deg ...»

Forstandens fjolleri

Forstandens fjolleri

Hvordan å elske den som bare elsker ...

Er det bare meg

Er det bare meg

Her er dikt til ettertanke

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...