Golf – en helårssport

07.02.2005
Golf – en helårssport
Til og med sanden blir som betong. Bunkersen blir en helt ny utfordring for Kristbjørg Skretting.

For pensjonisten i Jæren golfklubb er noen minusgrader ingen hindring. Golf spilles stort sett året rundt. Det er noe som gir helse i hvert slag.

Det er tidlig mars. Etter en mild vinter har minusgradene tatt et kaldt grep om det jærske landskapet. Morgenokalen meldte om syv grader på feil side av nullstreken. Heldigvis er det klart. Solen produserer akkurat nok varme til at det oppfattes som løfte om at våren ikke er langt borte. På Grødem, eller Grødai som det gjerne kalles, er bakken hvit av tele. Ikke mye som minner om finklipte grønne gressmatter her. Allikevel er det noen som anser at golf kan spilles hele året.

- Vi er vel rundt tjue seniorer som spiller to ganger i uken, stort sett hele året. Bare tykk snø klarer å sette stopp for oss, sier Torstein Skretting. Han og spillekameratene kommer inn på niende, og siste hull. Her kreves det presisjon, men den harde bakken og ujevnhetene gir ballen en helt uventet retning. Den går også mye lengre enn forventet. Det er ikke mye som tyder på at golf skulle være noen sossesport denne dagen.

- Fillern! Ja ja, slik er det på vinteren, utbrytes det fra Kristbjørg Skretting. Det telles slag og poeng, før spillerne forsetter til hull en, for å ta en runde til.

- Dette er en ypperlig sport for folk i alle aldre, og vi har det jo veldig sosialt, når vi går rund her, sier Torstein Skretting

 Magi

”Golf er en ypperlig måte å ødelegge en ellers fin tur” Anonym skotte

Golf kan være utrolig gøy, men samtidig også svært frustrerende. Magien sitter i de vellykkede slagene. Under en dårlig runde kan det holde med et godt slag for å få opp humøret. Samtidig ligger frustrasjonen stadig på lur. Du vet hva du kan, men klare ikke å få det ut på kommando. Slagene som var fine, lange og beine på øvingsfeltet skrur ubønnhørlig ut i skogen når alvoret starter. Engasjementet rundt golfklubben på Grødem er stort. I dag ligger en flott nihullsbane opp langs åsen. Ønskemålene er å få en fullverdig 18 hullsbane.

Dyrt?

Likt mange andre idretter kan golf blir så dyrt som du selv vil. Utstyr og klubbmedlemskap kan du legge ned titusenvis av kroner på årlig. Jæren Golfklubb holder i den sammenheng ganske moderate priser. For å bli medlem må du kjøpe en andel for 12 500 kroner. Dette er penger som du får tilbake dersom du skulle slutte. Videre må du betale en årsavgift på 3600 kroner. Det finnes rabatt for ektefeller og samboere. Juniorkontingenten er på 850 kroner, uten noen innmeldingsavgift. Utstyret du trenger til å begynne med kan du enten kjøpe brukt for et par tusen, ellers finnes mange fine nybegynnerpakker til en rimelig penge. Det er derimot lett å blir hektet på stadig bedre og nyere køller, så hold i lommeboken.

”En dårlig dag på golfbanen er bedre enn en bra dag på jobben”

 

Av Sjur O. Anda

Redaktør -

Nyheter

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Nazi-unge!

Nazi-unge!

Om klimaet for «sopere» den gang - gjennom ...

Engleglans og pillefygerter - POCKET

Engleglans og pillefygerter - POCKET

I en tid da selvrealisering var et fremmedord ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...