Det som er viktig i livet

26.09.2023
Det som er viktig i livet
Lyrikkforlaget
Rune Saltvik Kjetså

– Jeg håper å få fram det som er viktig i livet, og det er i hovedsak å ha medfølelse og vise medmenneskelighet med hverandre, mener Rune Saltvik Kjetså. Hans nye diktbok, «Ømme spor», er inspirert av møter med ulike mennesker.

Rune Saltvik Kjetså har jobbet som grunnskolelærer. I dag er han forfatter. På fritiden liker han å lage rare figurer av tre, metall, rusk og rask sammen med datteren sin. Figurene henger de opp i Østerskogen i Grimstad. I snekkerboden jobber han også med ulike kunstprosjekter.

 

Kreativiteten til Kjetså har ingen ende, og i 2019 fant han tilbake til skrivegleden. Det siste året har han gitt ut to diktbøker. Den nyeste, Ømme spor, tar for seg temaer som kjærlighet, vennskap, håp, sorg og savn.

– Jeg skriver humoristisk om noen temaer, men kretser også innom ødeleggende krefter som for eksempel egoisme, tilføyer han.

 

Ideen til diktsamlingen kom etter råd fra kona. Hun mente Kjetså måtte skrive om noe mange brydde seg om, om folk og om livet. Det tok han til seg, og ikke lenger etter var diktsamlingen klar.

– Boken handler om livet og mellommenneskelige forhold. Jeg håper å få fram det som er viktig i livet, og det er i hovedsak å ha medfølelse og vise medmenneskelighet med hverandre, smiler han.

 

Ømme spor beskriver de avtrykkene vi setter i menneskene vi møter – spor av kjærlighet, omsorg og savn. Kjetså forteller at disse møtene inspirerer ham i diktingen.

– Uansett hvem du treffer på denne jord, vil du ha mer til felles med vedkommende enn det som skiller dere fra hverandre, mener Kjetså.

– Selv om vi ikke påvirker de store politiske hendelsene i verden, kan vi spre varme og godhet til de menneskene vi møter og omgir oss med, smiler han.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...