Boknerden som ble bibliotekar

30.10.2019
Boknerden som ble bibliotekar
Publica
Kristine Helgesen

Kristine Helgesen har alltid vært glad i bøker. Nå er hun selv aktuell som forfatter med romanen «Å lage en snøengel» som utkommer på Forlagshuset Publica. – Jeg har alltid elsket å drømme meg til andre verdener gjennom bøkene, og det har nok vært med på å forme meg til den personen jeg er i dag.

 

Et liv med bøker

Helgesen beskriver seg selv som «boknerd». Hvis noen skulle være i tvil, har hun like godt studert engelsk og bibliotekvitenskap og blitt bibliotekar av yrke. Og når boka først er lansert, har hun planen klar: – Jeg har allerede ryddet plass på H-hylla, spøker hun.

Hun er også svært interessert i mennesker og menneskers historie. – Hvis farmor fant fram fotoalbumet fra gamle dager, husker jeg at det var veldig stas. Tanken på at menneskene på bildene var levende en gang i tiden, med barn, jobber og tanker om tiden de var i, har alltid fascinert meg.

Det endelige støtet til å skrive bok fikk hun faktisk på biblioteket, da de hadde besøk av forfatteren Bente Bratlund. – Hun fortalte om skriveprosessen og at ALLE kan skrive bok. Jeg vet ikke hvem som ble mest inspirert, barna på 5. trinn eller jeg! Bok ble det i hvert fall.

Ingen skam å være annerledes

I boka møter vi Beatrice, som føler seg annerledes og kanskje utilpass i verden. – Vi får inntrykk av at hun har opplevd noe i barndommen, noe alvorlig som barn kanskje ikke burde oppleve. Noe som har formet henne til den unge voksne hun nå strever med å være, forteller forfatteren. Det er imidlertid ikke bare Beatrice som strever med å finne seg til rette. – Boka handler også om å være voksen og kjenne seg malplassert i et strømlinjeformet samfunn når man fortsatt på mange måter føler seg som et barn.

Helgesen er opptatt av at annerledesheten ikke skal være skambelagt. – Det må være lov å synge høyt på bussen om man har fryktelig lyst, fordi man ikke klarer å holde gleden inni seg. Ta en piruett på gata, folkens!

Redaktør -

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...