Varm mottakelse for Kunstgalleriet

19.02.2004
Varm mottakelse for Kunstgalleriet
Elin Halvorsen

Kunstgalleriet gjorde det bra på Gausel, men klarer seg enda bedre i Madlaveien. Gallerist Elin Halvorsen er glad for mottakelsen hun har fått i nabolaget.

- Det har vært overraskende mange innom siden vi flyttet til Madlaveien i januar. På søndager er det fullt hus her, og spesielt gledelig er det at så mange av de besøkende er fra nabolaget. Det virker som om galleriet vårt har blitt et treffsted for bydelens kunstinteresserte, sier Elin Halvorsen. Som ferskinger i Madlaveien, men rutinerte i galleribransjen, har Halvorsen og medeier Arnfinn Hansen lagt ned mang en arbeidstime i det hvitmalte huset hvor Stavanger Varmesenter tidligere hadde sine lokaler. Åpningsdagen 18. januar var spesiell, forteller de to.
- Det var så mye folk her inne at man nesten ikke så kunsten for bare mennesker. Og vi har fått mange gratulasjoner og velkomsthilsener som tegn på at vi er godt mottatt på Våland og Eiganes, sier Hansen.

Seriøse
Siden Kunstgalleriet ble startet for snart fire år siden, har Halvorsen og Hansen klart kunsttykket å gjøre galleriet sitt til et av de mest respekterte i Norge. Med utstillinger av landets mest markerte samtidskunstnere har galleriet fått et omdømme mange andre gallerieiere drømmer om. Kunstgalleriet har blant annet lenge vært det eneste Stavanger-galleriet som får omtale i Dagens Næringsliv. Halvorsen forklarer:
- Det er viktig for oss at kunstnere, gjester og media oppfatter oss som seriøse. At vi er til å stole på. I vår spede begynnelse satset vi en del på lokale kunstnere, samtidig som vi var opptatt av å få nasjonale størrelser. Slik satser vi fremdeles, og det fungerer. I dag opplever vi at etablerte kunstnere tar kontakt med oss for å stille ut, slik var det ikke i begynnelsen.

Vekker oppsikt
Huset i Madlaveien 75 har også fått en ny fasade etter at Halvorsen og Hansen kjøpte bygningen. Fine ting fortjener et fint hus, mener Hansen. Og at de har vakt oppsikt, høres på trafikken utenfor. Ikke rent sjelden blir bilister som venter på klarsignal i lyskrysset like ved, sittende og se inn vinduene til tross for lysskifte.
- Da blir det mye tuting, ler Hansen.
De har også planer om å benytte seg av husets 2. og 3. etasje. Forskjellige ting er fremdeles kun på idéstadiet, men å legge til rette for et kontornettverk er aktuelt.
- Vi vil at huset skal leve. Idéen går ut på at folk som har hjemmekontor kan leie kontorplass hos oss slik at de kan jobbe i fellesskap i stedet for hjemme i kjelleren. Og kanskje vi kan få til et konditori som Pascal´s i Oslo. Men slikt ligger et stykke frem i tid, sier Halvorsen.

Bokstavlig talt stor kunst
Kunstgalleriet har utstillinger året rundt. Lørdag 20. mars åpner en utstilling kalt ”Store formater”. Ni store bilder av ni kjente billedkunstnere skal opp på veggene.
- Det er mange lokale størrelser som skal bidra til ”Store formater”. Kjell Pahr-Iversen, Kjetil Finne, Annalisa Conwad og flere. Håper nabolaget liker den, smiler de to galleristene.

Frank Bertelsen

Nyheter

Psykt sikker

Psykt sikker

Rapport fra lukket avdeling ...

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon er en billedlyrisk reise ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Psykologens dikt om følelser

Psykologens dikt om følelser

Indremedisin for stor og liten.

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...