Snobber og snøreliv i Storstova

20.01.2012
Snobber og snøreliv i Storstova
Lady Arabella (Irene Nessa Bjørnevik) og Lord Blackstone (Sindre Mæle Bråthen) spiller hovedrollene i musikalen Blackstone.

Første helga i mars vil lorder, ladyer, levemenn og libertinere fra Victoria-tidens England ta over scenen i Storstova på Bryne. Mystiske familiehemmeligheter, dampende romantikk, vakre sanger og vidunderlig vals er blant ingrediensene i Unge SPOR’s musikal “Blackstone”. Og selvsagt er det et spøkelse i tårnkammeret.

Den er ikke så lett å plassere i en bås, den nye storsatsingen til Unge SPOR. Men Sindre Mæle Bråthen, som spiller tittelrollen som Lord Christian Blackstone, lover rikelige doser spenning, romantikk, mysterier, drama og humor. Og ikke minst fantastiske kostymer. Det er tett mellom sjaketter, flosshatter og kjoler med innstrammede korsetter i øvingslokalene i Tele-bygget på Bryne noen uker før premieren.

-Vi har øvd siden i fjor sommer. Nå har vi lagt bak oss det meste av terpingen på replikker og regi. Vi kjører i stedet gjennom hele scener eller hele forestillingen, med kostymer og alt på plass. Kreativiteten blomstrer for fullt. Nå er det skikkelig kjekt, og vi ser virkelig fram til å vise musikalen til publikum, sier Mæle Bråthen.

 

Mysteriet Blackstone

Blackstone starter med at jenta Ada flytter inn i et gammelt gods sammen med sin far. Ada får ikke lov til å gå til tårnkammeret. Det gjør hun selvsagt likevel. Og i tårnkammeret treffer hun Lord Blackstones spøkelse.

-Ada må finne ut hvorfor Blackstone ble et spøkelse etter sin død. For å finne ut av det går reisen tilbake til 1840-tallet, da Lord Blackstone levde på godset med sine gode overklassevenner Markus og Tristan. Den vakre Lady Arabella trenger hjelp til å løse et mysterium, og våre venner lordene hjelper til … Så mye mer kan jeg ikke røpe, forteller en hemmelighetsfull hovedrolleinnehaver.

Manusforfatter og regissør Iren Førland kan knapt vente med å vise fram forestillingen, og skryter uhemmet av de unge skuespillerne, danserne og sangerne som er stjernene i showet.

-I år har vi åtte gutter og åtte jenter som bare er skuespillere på scenen. I tillegg er det mange veldig dyktige sangere, og det er lagt en flott koreografi til de mange dansenumrene i forestillingen. Musikken framføres av vårt eget band, og publikum vil kjenne igjen melodiene, selv om de presenteres med nyskrevne, norske tekster. Ungdommene på scenen har virkelig lyktes med å skape karakterer til sine roller. Dette holder veldig høyt nivå. De er så flinke at de like gjerne kunne kalt seg proffe, mener en stolt regissør.

 

På turné

Som mange av de andre som er med i Unge SPOR, har Sindre Mæle Bråthen lyst til å satse videre på en utdanning innenfor musikk, dans og drama. Han går for tiden siste året på dramalinjen på Vågen videregående skole. Det er mange fra 1993-kullet på scenen i Blackstone, og de fleste har det til felles at de reiser vekk neste år.

-Nå blir det først militæret, men deretter satser jeg på å fortsette med drama. Det å være med i Unge SPOR har vært viktig for å vekke den lysten. På skolen går vi gjennom alt det som ikke er så spennende med å være skuespiller. I Unge SPOR er det bare kjekt, sier Sindre, som har vært med i Unge SPOR i to år. Irene Nessa Bjørnevik, som spiller den andre hovedrollen som Lady Arabella, har vært med siden starten.

-Det har vært veldig spennende å få en så stor rolle og så stort ansvar på scenen, legger Sindre Mæle Bråthen til.

Iren Førland er også opptatt av at de som deltar skal få gode opplevelser. Blackstone skal på turné til Sola kulturhus og spille to forestillinger der, noe hun håper blir en “højdare” både publikums- og opplevelsesmessig etter fire forestillinger i mer kjente omgivelser. Det er første gang Unge SPOR tar med seg en av sine helaftens hovedprosjekter ut på tur.

-Det er Storstova på Bryne som er vår scene, og slik skal det fortsatt være, men kulturhuset på Sola er mer en rendyrket teaterscene. Vi håper at miljøet i veggene på Sola skal gi en ekstra følelse av proft teater, sier hun.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Unge SPOR,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...