Elisabeth Marie Lohne-Antonsen

09.07.2024
Elisabeth Marie Lohne-Antonsen
Lyrikkforlaget
Elisabeth Marie Lohne-Antonsne

Treffer leserne rett i hjertet

Elisabeth M. Lohne-Antonsen er aktuell med sin nyeste diktsamling, «Knallrød neglelakkpoesi,» en bok som lover å vekke og utfordre følelsene til leserne. Med sin kreative bakgrunn og sans for humor, gir hun oss et innblikk i en fascinerende livsreise.

 

Lohne-Antonsen beskriver seg selv som en person med mye musikk og latter i hverdagen. Hun elsker å være kreativ og finner inspirasjon i både store og små ting rundt seg. For henne er det å bli eldre en prosess som bør tas på strak arm og med mye humor. Hjemmet hennes er fylt med gamle skatter som hun gir nytt liv og glede til, noe familien hennes gjerne kaller «skrot».

 

Dyslektiker

Inspirasjonen til boka fikk hun fra sine egne utfordringer med dysleksi. Som barn slet hun med å holde tritt med klassekameratene og opplevde at leksene alltid var fylt med røde streker. Høytlesning var et mareritt, men hun elsket bøker og de spennende historiene de inneholdt. I voksen alder oppdaget hun hjelpemidler som gjorde det mulig for henne å uttrykke seg gjennom skrift. Hun fant ut at hun kunne formidle mye med få ord, og slik ble «Knallrød neglelakkpoesi» til, inspirert av livet hennes og menneskene rundt henne.

 

Føniks

Forsiden av diktsamlingen prydes av en føniks som gjenoppstår fra en flaske med knallrød neglelakk, en sterk illustrasjon på diktenes innhold. Diktene fanger både det gode og vonde i livet, med refleksjoner som utfordrer hele følelsesregisteret. Med tenåringer i huset og en gammel far tett på, opplever Lohne-Antonsen ofte hvordan livet går i sirkel. Hun mener at leserne vil finne noe gjenkjennelig i diktene, og ser på samlingen som livets poesi for alle.

«Knallrød neglelakkpoesi» skiller seg ut med sin hudløse, direkte og ærlige stil. Gjennom skriveprosessen har Lohne-Antonsen latt sine egne opplevelser og følelser få fritt spillerom, noe som gjør boken unik i sitt slag.

Diktsamlingen er nå tilgjengelig i bokhandelen og byr på en følelsesmessig reise som berører både unge og eldre lesere. Med sin rå ærlighet og sine dyptfølte refleksjoner, lover Elisabeth M. Lohne-Antonsens «Knallrød neglelakkpoesi» å være en bok som treffer leserne rett i hjertet.

 

Redaktør -

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...