Vegard Fossbakken

28.06.2024
Vegard Fossbakken
Lyrikkforlaget
Vegard Fossbakken

Gjensyn med Fossbakken

Vegard Fossbakken er aktuell med sin nye dikt- og kunstbok, "Et gjensyn og en samtale". Fossbakken beskriver seg selv som en kombinasjon av matematiker, praktiker og kunstner. Med en bakgrunn som konstruksjonsingeniør, har han alltid vært opptatt av å skape noe ut fra det han har til rådighet. For ham handler det om å sette spor etter seg og uttrykke seg, også gjennom matematikken.

 

Fossbakken har alltid sett på kunst som en praktisk utøvelse, der matematikk og kunst går hånd i hånd. Han mener at man kan løse praktiske utfordringer med matematikk, og at den samme intuisjonen som ligger til grunn for kunsten, kan anvendes for å løse matematiske problemer.

Inspirasjonen til boka "Et gjensyn og en samtale" kom fra Fossbakkens fascinasjon for naturen. Han undret seg over hvordan det ville være å møte denne kraften, kanskje ikke direkte, men gjennom en følelse eller en indre dialog. Dette møtet kunne, i hans øyne, sammenlignes med klassiske beskrivelser av møter med engler.

 

Lange, interessante samtaler

Boka er rettet mot alle som kunne tenke seg å fordype seg i lengre samtaler. Fossbakken sier selv at han håper alle kan få noe ut av boka, og at målgruppen hans består av de som han kunne tenkt seg å ha lange, interessante samtaler med. Han påpeker at selv om boka er fiksjon, håper han den er realistisk nok til at han som eldre kan se tilbake på den og fortsatt kjenne seg igjen som ung.

"Et gjensyn og en samtale" skiller seg ut ved at den er en refleksjon av Fossbakkens unike perspektiv og bakgrunn. Han ønsker at andre skal vurdere hva som gjør boka spesiell, men han er ydmyk nok til å la leserne selv bestemme dette.

 

Harmonisk dialog

Når det gjelder fremtidige prosjekter, er Fossbakken åpen for muligheten, selv om han har en fulltidsjobb og familie å ta hensyn til. Etter å ha fullført sin første bok, var han usikker på om han ville skrive en ny så snart, men nå utelukker han ingenting.

Med "Et gjensyn og en samtale" inviterer Vegard Fossbakken leserne til å bli med på en reise gjennom kunst og dikt, der naturen, matematikken og kunsten møtes i en harmonisk dialog.

 

Redaktør -

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...