Tar det ord for ord

20.01.2023
Tar det ord for ord
Lyrikkforlaget
Turid Kristine Svedjan Klein

Turid Kristine Svedjan Klein har alltid vært interessert i religion og filosofi. I to diktbøker utforsker hun livsglede og mestring.

Klein er interessert i både brodering og strikking, maling, brettspill og kortspill. Hun elsker opera, men lytter til musikk i alle sjangrer. Men fremfor alt liker hun å skrive. Det har resultert i diktsamlingene «Av ord er du kommet» og «Til ord skal du bli». Tanken er å lage en trilogi, hvor siste del får tittelen «Av ord skal du fremstå».

– Begravelsesritualet med «Av jord er du kommet» fant ingen gjenklang hos meg, så jeg fant støtte i Johannesevangeliet, som begynner med «I begynnelsen var ordet». Det inspirerte meg til å skrive diktene i trilogien «Ord», forteller Klein.

 

Hun er en person som liker forandring, under forutsetning av at forandringen er meningsfylt. Hun er allergisk mot rutiner.

– Jeg kan like gjerne spise middag klokken 20 om kvelden som klokken 14 på ettermiddagen, sove på dagen eller på natten, som det passer, og så lese, selvfølgelig. Jeg har som regel èn påbegynt bok i hvert rom hjemme hos meg. Livet er herlig! smiler 81-åringen. 

 

Hun debuterte med diktsamlingen «Av ord er du kommet» i 2021 og fulgte opp med «Til ord skal du bli» et år senere. Den nye boken skiller seg ut fra den første ved at ikke alle diktene er på rim.

– Diktene handler om livsglede og mestring, samt om kjærlighet til mennesker og natur. Forhåpentlig treffer de lesere som trenger påfyll i livskunst. Alt er hentet fra min egen tilværelse opp gjennom årene, forklarer Klein.

 

Den siste boken i trilogien, er i støpeskjeen.

– Jeg har stadig prosjekter på gang. Jeg oppdaterer nå neste bok i serien. Den er kanskje litt mer dagsaktuell med kåserier og noveller. Ellers har jeg begynt på en sakprosabok basert på erfaringer fra et langt yrkesliv, som jeg håper gir forståelse for de enkle ting. Verden har dessverre utviklet seg slik at enkle ting har blitt vanskelige. Jeg skriver til hjertet mer enn til hodet, forklarer forfatteren.

Redaktør -

Nyheter

Aldri hjemme

Aldri hjemme

De spør hvordan det var, å flykte ...

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...