– Følg hjertet!

27.07.2021
– Følg hjertet!
Lyrikkforlaget
Quyen Thi Thuy Nguyen

– Diktene i Uforglemmelig er inspirert av mine egne og andres forelskelser, kjærlighetssorg og depresjon. Ulykkelig kjærlighet er trist.

Samtidig er det vakkert og fascinerende at vi mennesker er i stand til å ha så sterke følelser og kan sette andre over oss selv, sier norskvietnamesiske Quyen Thi Thuy Nguyen, som er aktuell med diktsamlingen Uforglemmelig.

 

– Jeg tror mange vil kjenne igjen de følelsene som skildres i diktene. Noen av diktene i del 3, Min anger, er meget dystre. De kan kanskje være noe for personer som har eller har hatt depresjon, eller som er interessert i å lese om det, sier forfatteren.

Quyen Thi Thuy Nguyen er norskvietnameser, jurist og mor til to gutter på seks og tolv år.

– Jeg jobber som departementsrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet. Å skrive dikt er en hobby som jeg har hatt i mange år. Jeg liker å skrive korte tekster som sier mye, noe diktformen passer godt til. Jeg eksperimenterer også med skriving av romaner og film- og teatermanus. I tillegg er jeg veldig glad i å tegne og male, og drive med hagearbeid. Å nyte en god tekopp er noe av det beste jeg vet! 

 

Har du utgitt noe tidligere?

– I sjette klasse skrev jeg en novelle som læreren min sendte inn til Det nye Oslos novellekonkurranse. Jeg vant ikke konkurransen, men novellen min, To verdener, ble trykt i et hefte. Jeg vet ikke om det telles, men jeg er litt barnslig stolt av det. Uforglemmelig er min første bokutgivelse.

 

Hvordan fikk du idéen til boka? Hva har vært din drivkraft eller inspirasjon i skriveprosessen?

– Enkelte hendelser og personer som jeg møter, inspirerer meg til å skrive. Slik som når jeg kommer borti et motiv eller får en følelse som jeg ønsker å omsette til et kunstverk. Det kan for eksempel være en rørende opplevelse, historie, film, dokumentar eller sang. Triste historier inspirere meg mer enn de glade historiene. De gir meg lyst til å uttrykke og formidle det jeg føler gjennom teksten.  

Uforglemmelig er en samling av dikt som jeg har skrevet gjennom nærmere tjue år. Det begynte med et par dikt for å pynte et fotoalbum. Så ble det flere etter hvert. Jeg husker ikke når jeg begynte å tenke at de kunne bli til en bok, men det må ha vært mange år senere. Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg får gitt ut en diktbok!

 

Hva er budskapet i boka?

– Jeg håper boken kan gi en liten påminnelse for leserne om å følge sitt hjerte. Et av de sterkeste ønskene man kan ha, er ønsket om å kunne gå tilbake til fortiden. Tiden går som kjent ikke tilbake, og livet er kort. Uansett hvilke ønsker eller følelser en har inni seg, drømmende eller gnagende, bør en gjøre noe med dem. Jeg håper at de yngre blir truffet av Lynet, de triste kommer bort fra Brønnen, de ensomme kaster Masken og rekker ut en hånd, og at alle blir leid som i Din.

 

Hvilke forventninger har du til utgivelsen?

– Jeg håper boken vil bli tatt godt imot av leserne. Og at så mange som mulig kjøper den fordi de liker innholdet og ønsker å støtte meg og veldedighet. Honoraret til meg som forfatter blir donert til blant annet Røde kors, Frelsesarmeen og Flyktninghjelpen. Det hadde hjulpet mye på skrivemotivasjon min om jeg hadde fått inn en god sum som jeg kan gi bort!

 

Har du flere prosjekter på gang?

– Jeg er i gang med en ny diktsamling. Det blir også følelsesrik og litt trist denne gangen. Foreløpig skal det handle om tilhørighet, selvfølelse, tilgivelse og selvtilgivelse. Jeg skal prøve å ikke bruke tjue år denne gangen!

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...