Dikt for alle livssituasjoner

26.03.2020
Dikt for alle livssituasjoner
Forlagshuset Publica
Gunn Berit Landa Soldal

Gunn Berit Landa Soldal håper med diktene sine å spre håp og glede i alle livssituasjoner.

Hun ønsker å male et bilde av Gud som elsker hver og en av oss, og som sier vi er verdifulle, dyrebare og gull verdt. Nå kommer hennes sjette bok på Publica. Den har tittelen Livskvalitet.

 

Gunn Berit Landa Soldal er fra Finnøy, men er bosatt på Undheim på Jæren sammen med mann og barn. Hun har skrevet dikt siden tidlig i tenårene, og har jobbet som lærer både i grunnskole og i voksenopplæring. Hennes kristne livssyn gir seg utslag i det meste hun foretar seg. Bøkene utgjør intet unntak.

– Diktene mine handler om hverdagsliv og Gud, kjærlighet og urettferdighet i verden. Livskvalitet er en gavebok, med bredt nedslagsfelt, med naturbilder som passer til alle anledninger og alle typer mennesker, forklarer Soldal.

Som ivrig hobbyfotograf har hun selv illustrert boken. Selve oppskriften, en fargesprakende blanding av dikt og bilder, er ikke ny. Fire av hennes fem tidligere utgivelser er laget over samme populære mal.

 

Motivasjonen henter hun både innenfra og utenfra.

– Diktene kommer gjerne fra et sårt hjerte, eller med et blikk på mennesker som har det vondt. Mange av diktene er samtaler med Gud i forskjellige faser i livet. Diktene handler om levd liv – enten om meg selv, noen jeg kjenner eller som glimt fra urett i verden, beretter forfatteren.

Soldal tror Livskvalitet og de andre diktbøkene er aktuelle i en tid med mye rotløshet, en hektisk hverdag og en stadig søken etter et bedre liv. Mange av diktene oppmuntrer til å ta det litt med ro, kjenne på hva som rører seg inni en, smile i sorg og ta gode valg.

– Du kan trygt kjøpe boka enten du liker dikt eller ikke, for du vil uansett finne noe som passer for akkurat deg. Diktboka Livskvalitet kan forvandle deg og forandre dine tanker om deg selv, Gud og andre mennesker. Diktene kan gi trøst, inspirasjon og nye tanker om livet. Det er en fin gavebok å gi til en fødselsdag eller som en oppmerksomhet til noen. Boka passer ekstra godt til mennesker som trenger en oppmuntring i hverdagen. Her er dikt som passer for enhver smak, forsikrer Gunn Berit Landa Soldal, som har flere dikt på lager og allerede planlegger en ny diktsamling.

Redaktør -

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...