Migrert med ski på beina?

20.08.2007
Migrert med ski på beina?
Unna vei, her kommer jeg!

Man trenger ikke være nordmann for å være født med ski på beina! Det ble bekreftet da Flyktningeguiden og Ferie For Alle i Rogaland reiste på familietur til Røde Kors’ hytte i Sirdal 23.-25. Mars.

”Unna vei!” roper en ivrig deltaker bare timer etter at skiene kom på beina for første gang i livet, og sekunder før han lander på baken.

 

Hele ni nasjonaliteter var representert blant 34 turdeltakere, og hyttetur, nistepakke og ikke minst ski var nytt for mange. Det la ikke noen demper på iveren, og nesten samtlige av deltakerne prøvde seg i skibakkene. Yngstemann i sporet var ikke mer enn 2,5 år, og var stolt som en hane. De mer erfarne skiløperne instruerte i ploging og skøytestil og ble imponert av ferdighetene og pågangsmotet til nybegynnerne. 

 

Kvikklunsj og appelsin

Strålende sol og godt humør kom som bestilt og bidro til en flott tur. Norske påsketradisjoner som kvikklunsj og appelsin ble godt mottatt i løypa og gav ny giv til deltakerne. Og ambisjonene steg med blodsukkeret. ”OL neste,” ropte en deltaker spøkefullt etter å ha kommet seg ned en bratt bakke uten å falle. Rumpeakebrett ble etter hvert byttet ut med svarte søppelposer for maksimal fart og moro. Til tross for høy hastighet i bakkene ble det heldigvis ikke behov for å forstyrre hjelpekorpset i hyttas underetasje…

 

Hyttekos

”Hvorfor kjøre 2 timer til ei lita hytte når en har et stort hus hjemme?” Flere av deltakerne var i forkant av turen svært nysgjerrige på den norske hyttekulturen. Turgåing, køyesenger, yatzy og andre typiske hyttetradisjoner gav mersmak for førstegangsprøvende.  

 

Det skortet ikke på frivillige til kjøkkentjeneste, og etter en lang dag i sol og full aktivitet gikk middagen ned på høykant. Etterpå, mens barna var på skattejakt etter påskeegg, kunne de voksne slappe av foran peisen med kaffe og brettspill. Bingo, sang og barnas originale fremføring av eventyret ”Bukkene Bruse” stod på programmet for kveldsunderholdningen.

 

Ut på tur, aldri sur!

Rogaland Røde Kors arrangerer hvert år ferietilbud og ulike aktiviteter. På denne måten skapes inkluderende arenaer for sosialt samvær, nettverksbygging og ikke minst hygge. Årets vinterleir til Sirdal var et samarbeidsprosjekt mellom Flyktningeguiden og Ferie For Alle.

 

Det var en trøtt, men strålende fornøyd gjeng som satte seg på buss tilbake til Sandnes og Stavanger etter helga i Sirdal. At det hadde vært en vellykket helg, var enstemmig:

”Når kan vi melde oss på neste tur?”

Planlegging av hyttetur til neste vinter er allerede i gang…

Redaktør -

Nyheter

Nr. 27

Nr. 27

En historie om overlevelse ...

Hjertets bakvegg

Hjertets bakvegg

Om det tunge og smertefulle ...

Den lille tilknytningsboka - Opplag 4

Den lille tilknytningsboka - Opplag 4

Tilknytning – båndet som skaper følelsen ...

Død løvetann

Død løvetann

Om det å være løvetannbarn ...

Friminutt

Friminutt

Små gullkorn om det kjente og nære ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...