Hotell i særklasse

29.05.2002
Hotell i særklasse
Dette er det som møter gjestene på Kronen Gaard. Ikke rart hotellet har fått innpass i kjeden “De historiske hotell”.

Én ting kan i hvert fall sies om stedet som i sin tid var sommerhus for familien Block Watne: Stemningen er intakt. Har du i tillegg sans for lokal historie, uforstyrrede forretningskonferanser og hasardiøs balansekunst på tømmerstokker, bør Kronen Gaard Hotell definitivt bli førstevalget ditt.

Det er to ting du må få ekstra tydelig fram, sier daglig leder Helmer Steinsvåg før han har rukket å sette seg ned.
– Maten vår og aktivitetstilbudet. Aldri har vi hatt et bedre tilbud til bedriftsmarkedet!
Kronen Gaard Hotell AS på Vatne i Sandnes består rent fysisk av 35 rom og til sammen 1500 kvadrat-meter inneareal. De som har vært der, vet at det er like koselig på utsiden – så sant været tillater det. Stedet er kort og godt ladet med trivsel. Forretningsideen vår? Vi ønsker å være et komplett anlegg for næringslivet.
Omsetningen har økt jevnt i flere år, og gjør det stadig, sier Helmer. Og vi spør om hemmeligheten. – Vi legger mye arbeid ned i å ha et godt kjøkken. Det er et klart definert satsingsområde. Og vi ønsker å tilby egenprodusert mat. Mens andre i bransjen bygger ned kjøkkenet sitt og i stedet satser på ferdigmat, går vi motsatt vei: Vi øker staben og intensiverer jakten på dyktige fagfolk. Det gir resultater – matsalget vårt øker stadig, og vi har en jevn etterspørsel hele året. Få med, forresten, at lunsjbordet vårt står dekket hver dag, og at forretnings-lunsjer hos oss beviselig gir mer-smak!
Gjester på Kronen Gaard har nemlig én ting felles: De kommer tilbake. Og det skyldes ikke bare maten. Også den historiske susen er hørbar, roen, nærheten, nostalgien.
Kronen Gaard ble bygget i 1898 av Gabriel Block Watne, som ønsket et sommerhus for seg og familien. Eiendommen ble solgt i 1920 og skiftet hender flere ganger før Helmers foreldre kjøpte stedet i 1953. – Siden 1928 hadde Kronen Gaard vært et privat sykehjem for eldre damer, og mor og far fortsatte å drive dette i mange år. Først i 1985 ble stedet gjort om til vanlig hotell, og i 1993 overtok jeg ansvaret. Respekten for og verdien av stedets historie har vært en ledetråd for meg hele tiden, sier Helmer. I 1996 kom belønningen: Da fikk Kronen Gaard Hotell AS innpass i De Historiske Hotell – en kjede av selvstendige og stadig mer attraktive hoteller der fellesnevneren er historisk særpreg. Det fins bare 26 av dem i alt, så sånt er det lov å være stolt av. – Men god mat og levende historie er ikke nok alene. Skal vi være det optimale alternativet, må vi også kunne tilby aktiviteter knyttet til team-building og kickoff– samlinger.
Strategien for de nærmeste årene har han klar: Kronen Gaard skal opprettholde både omsetning og posisjon. – Det er nå det virkelig gjelder å være best, sier Helmer Steinsvåg. Sånn er det: When the going gets tough, the tough gets going. Kom innom selv, og sjekk om satsingen er kronet med hell!

Redaktør -

Nyheter

Død løvetann

Død løvetann

Om det å være løvetannbarn ...

Friminutt

Friminutt

Små gullkorn om det kjente og nære ...

Hjertestier

Hjertestier

Gå ordstiene, og se hva de betyr for ...

Samtalemagi - Opplag 2

Samtalemagi - Opplag 2

Boken for alle anledninger og relasjoner ...

Hev ditt blikk

Hev ditt blikk

Forfatter byr på seg selv i denne åpne ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...