Arrangerer lesertur til Polen

19.01.2006
Arrangerer lesertur til Polen
Markedshallen i Krakow

Nå inviterer Ledaal alle sine lesere på lesertur til Krakow og Berlin. Dette er byer som hver på sin måte gjør inntrykk.

- Vi har lagt opp til et allsidig pro-gram, forsikrer markedskonsulent Norunn Kalvatn i Regionaviser AS, som gir ut bydelsavisen Ledaal.
- Det blir noe for enhver smak, uten at ting blir for heseblesende. De fleste aktivitetene er inkludert i reiseprisen, men de som ønsker å gjøre ting som ikke står på pro-grammet, får selvsagt lov til det, smiler hun.
Det er første gang Regionaviser AS inviterer til lesertur. Det hele skjer med Daniels Reiser på Klepp som teknisk arrangør.
- Jeg har kjørt denne ruta mange ganger før. Bare i fjor var jeg hele 13 ganger i Polen, forklarer Daniel Kebede, som selv kommer til å sitte bak rattet i bussen.

Hovedmålet for turen er den vakre polske byen Krakow, hvor det er lagt opp til besøk både i mar-kedshallen, saltgruvene og Auschwitz. De som ikke ønsker å være med til den fryktede konsen-trasjonsleiren, kan bli med bussjå-føren på en rundttur på den polske landsbygda. Eller de kan bli igjen i Krakow og utforske selve byen litt nærmere. Den ene kvelden blir det polsk folkloreaften: En opplevelse av de sjeldne!
Men også Berlin er gjenstand for fokus på leserturen. Denne tyske smeltedigelen slutter aldri å engasjere, noe vi vil få oppleve gjennom vandring på Kurfürstendamm, sightseeing i Berlin og besøk på murmuseet.

- Som arrangør har vi lagt vekt på en prisgunstig tur. Det koster bare 5.900 kroner å være med, og da er alle hotellovernattinger, frokoster og middager inkludert, i tillegg til billetter til de fleste arrangemen-tene. Og så blir det selvsagt mulig-het til å shoppe, både i Polen, Tyskland og Danmark, så da kan det jo hende at man sparer inn litt av reiseutgiftene, sier Norunn Kalvatn.
Påmelding skjer direkte til Daniels Reiser på e-post eller telefon 51424330.

TURPROGRAM:


Fredag 31. mars (torsdag, natt til fredag). Stavanger -Kristiansand - Ystad
Vi reiser fra Stavanger kl. 02.30 om natten. Bussen kjører rv 44 og pluk-ker opp passasjerer på avtalte ste-der i Sandnes og langs Jæren. Vi tar båten fra Kristiansand kl. 08.15 og ankommer Hirtshals kl. 12.45. Mat ombord. Reisen går videre gjennom Danmark, via København til Ystad i Sverige. Vi tar kveldsbåten kl. 22.00 til Swinoujscie i Polen. Det serveres kveldsmat ombord. Etter å ha blitt kjent med båten og hatt hyggelig samvær, er det innkvarte-ring i 2-sengs lugarer.

Lørdag 1. april Swinoujscie - Czestochowa
Etter frokost ankommer vi Swinoujscie kl. 08.00. Middag spi-ser vi i Sulechow. Vi er fremme i pilgrimsbyen Czestochowa tidlig på kvelden. Her blir det en aldri så liten titt på den berømte katolske kirken. Etter besøket blir det innsjekk og kveldsmat på Grand
Hotell. Vi legger opp til litt kvelds-shopping for de som er interessert.

Søndag 2. april. Czestochowa - Oswiecim - Krakow
Etter frokost reiser vi mot Oswiecim, bedre kjent som Auschwitz, hvor vi får en omvis-ning. Vi blir guidet av en profesjo-nell guide fra museet. De som ikke ønsker å være med i Auschwitz, kan følge bussjåføren på en ufor-mell rundtur på den polske lands-bygda. Etterpå kjører vi til Krakow. Overnatting på Hotell Sopeng.

Mandag 3. april. Krakow

Etter frokost reiser vi til Wielizca. Her finnes de berømte saltgruvene, som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminner. Etter besøket i saltgruvene reiser vi inn til Krakow sentrum, hvor vi kan handle i bodene i den flotte mar-kedshallen. Det er stort utvalg av fine sølvsmykker, ravstener, utskår-ne sjakkbrett, fine håndarbeider, malerier, håndslepet krystall og mye mer. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken, med sitt berømte alter, og et besøk på Wawel-borgen. Om kvelden spiser vi middag sam-men, og det arrangeres en opplevel-sesrik folklorekveld.

Tirsdag 4. april Krakow - Boleslawiec
Etter frokost setter vi kursen mot Boleslawiec og den tyske grensen. Underveis stopper vi på et kjøpe-senter, hvor det blir mulighet for å handle og kjøpe lunsj. Det blir sam-ling til felles middag på hotellet om kvelden.

Onsdag 5. april Boleslawiec - Berlin
Etter frokost reiser vi til Berlin. Det blir en bussightseeing der vi kjører Unter den Linden, forbi Brandenburger Tor og Riksdagen. Det blir så mulighet for en spaser-tur på Kurfürstendamm. Der ligger Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche som er verdt et besøk. Overnatting på Forum Hotell, som er det høyes-te hotellet i Berlin.

Torsdag 6. april Berlin - Randers
Etter frokost besøker vi murmuseet i Berlin. Her får vi se restene av den berlinermuren som splittet byen i to. Etterpå setter vi kursen mot Danmark. Vi spiser middag på Gudow, og rekker en svipp innom Otto Duborg for å handle, før vi i krysser grensen til Danmark. I Randers overnatter vi på hotell.

Fredag 7. april Randers - Hirtshals -
Kristiansand - Stavanger

Etter frokost reiser vi kl. 07.00 mot Hirtshals, med ankomst Hirtshals kl. 12.30. Båten går kl. 13.45, med ankomst Kristiansand kl. 18.15. Framme i Stavanger ca. kl. 22.30.

Vi forbeholder oss retten til foran-dring i programmet inkl. bytte av hotell og ferje.
Grunnpris kr 5.900 pr. person.

Prisen inkluderer: Buss, rutinert sjåfør og reiseleder i 8 dager. Ferje Kristiansand - Hirtshals tur/retur. Ferje Ystad - Swinoujscie i 2-sengs innvendige lugarer. 7 overnattinger på hotell. 7 frokoster. 11 middager og/eller kveldsmat. Folkloreaften i Polen. Inngangspenger og guide i Auschwitz og Saltgruvene.
Depositum kr 500 pr. pers. Turen må betales i sin helhet fire uker før avreise. Tillegg for enkeltrom/ enkeltlugar.

Reisende som av ulike årsaker ikke klarer seg på egenhånd, må ta med ledsager. Leserturen gjennomføres kun ved flere enn 30 påmeldte. Påmelding direkte til teknisk arran-gør: Daniels Reiser. E-post Telefon 51 42 43 30.

Fullstendig program for turen kan fås tilsendt ved henvendelse til Regionaviser AS, tlf. 51 96 12 48, e-post . Programmet er også lagt ut på interett: www.regionaviser.no

Tom Gaudland

Nyheter

Din hånd i min

Din hånd i min

Hjertevarme dikt om demens.

Hjemmets bankende hjerte

Hjemmets bankende hjerte

Ikke bare en kokebok ...

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Eit nikk at «Ja, akkurat slik er det …»

Blaff

Blaff

Tiden er en underlig variabel. Eller?

Ord til deg

Ord til deg

Du kan ikke gjøre noe som helst med ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...