Davy Wathne bør merke seg Ulf

01.11.2007
Davy Wathne bør merke seg Ulf
Sandnes Ulf har et ungt lag og spillere som har liten erfaring fra høyere divisjoner. Likevel er det ambisiøse spillere som er klare for å hevde seg når det trenges.

Fire sesonger har gått siden Sandnes Ulf rykket opp fra 3. divisjon, og fotballklubben har utnyttet tiden godt. De to første sesongene endte laget midt på tabellen, men i fjor og i år har laget stabilisert seg i toppen. – Det har skjedd utrolig mye på disse spennende årene og laget har hevet seg betraktelig, sier trener Johan Selvik.

Det er en stolt Johan Selvik som tar et kort tilbakeblikk på sesongen som har vært. Laget hans har hele tiden kjempet i toppen og skåret nesten tre mål i snitt hver kamp. Målsettingen før sesongen var å kjempe i toppen, noe de har gjort fra første kamp. Laget tok også sommerferie på toppen av tabellen.
- Vi har absolutt levert en sesong i henhold til de mål vi satte oss, nikker Selvik og peker på at det er et ungt mannskap han har. Gjennomsnittsalderen på spillerne er på 23 år, men dette er spillende trener Asle Andersen (35) med på å dra opp.

Ambisjoner
Sandnes Ulf har et ungt lag og spillere som har liten erfaring fra høyere divisjoner. Likevel er det ambisiøse spillere som er klare for å heve seg når det trenges. Noe av det som har vært kjennetegnet til Sandnes Ulf denne sesongen er nettopp at de har hatt reserver som har holdt et solid kampnivå. Både ved skader og karantener har reserver kommet inn og levert bra spill, noe som skaper trygghet i hele laget.
Utviklingen av nye talenter pågår kontinuerlig, og Sandnes Ulf går lyse tider i møte når man tar i betraktning at også juniorlaget kjemper helt i toppen blant de beste juniorlagene i Rogaland. Denne sesongen har vært en kjempemessig opptur for laget, som holdt på å rykke ned fra eliteserien for juniorer i fjor. Også i de aldersbestemte klassene gjør klubben det bra, noe som lover godt i forhold til å kunne rekruttere nye a-lagspillere med Sandnes-blod i årene.

Fasiliteter
Selv om Johan Selvik godt kunne tenkt seg en oppussing av hovedbanen og kamparenaen mener han treningsfasilitetene har vært gode nok så langt. Høstens store spørsmål har vært om hvor en eventuell fotballhall på området i Sandnes Idrettspark skal legges. Sandnes Ulf har her kommet opp med et eget alternativ til plassering, et alternativ som også har ivaretatt finansieringen. De finansielle midlene i Sandnes Ulf sitt alternativ kommer fra private sponsorer som jobber tett opp mot klubben. Sponsorene er Jim Solbakken og Tore Christensen, som til sammen går inn med rundt 15 millioner kroner og dermed fullfinansierer fotballhallen. Hallen ville gitt Sandnes Ulf et stort løft og en bedre gjennomføring av vintersesongen.

Kommunen har derimot laget et eget alternativ til plassering av fotballhallen, en plassering som ligger noe lenger nord enn Sandnes Ulf sitt alternativ. For de private sponsorene er ikke dette et reelt alternativ, da de mener det vil være vanskelig å få til kommersiell drift av hallen, i tillegg til at garderobefasilitetene blir liggende for langt fra hallen. Man risikerer også at den private kapitalen forsvinner ut av prosjektet.
Saken var så vanskelig for politikerne å avgjøre at den ble utsatt til bystyremøte i november, etter at det nye bystyret etter valget har tiltrådt.

Supporterklubb
Kampen om opprykk resulterte i et utrolig engasjement fra publikum. Dette gjorde igjen utslag i at det ble etablert en egen supporterklubb for Sandnes Ulf: Ulvane. Supporterklubben hadde sin debut mot Os i mai dette året, og har vist et utrolig engasjement og har gitt både hjemmekampene og bortekampene en bra ramme. På hjemmekampene har de sin faste ståplass på gressplenen tvers ovenfor hovedtribunen. Med egne sanger og hovedslagordet ”jobba, jobba, jobba” er de med på å løfte laget frem i kampene. Spesielt imponerende er det at så mange av ”Ulvane” blir med på bortekamper, og supporterklubben er med på å sette Sandnes-fotballen på Norgeskartet.

Publikumsrekord
Denne sesongen satte Sandnes Ulf også publikumsrekord med hele 2.062 betalende som fulgte kampen mot SIF. Kampen var på forhånd spådd til å bli en tidlig seriefinale og vekket naturlig nok stor interesse. Supporterklubben Ulvane var selvfølgelig på plass og laget show, og mange hadde tatt turen fra Stavanger for å se kampen. Både TV og radio sendte direkte fra kampen, som Sandnes Ulf til slutt vant 5-3.

Viktig for Sandnes
Et fotballag som kjemper i de øverste divisjoner er helt klart viktig for en by som Sandnes, og den bidrar til å sette byen på kartet. Dersom man sammenlikner Sandnes med en tilsvarende by, kan det være fristene å kikke til Drammen, som har omtrent like mange innbyggere. Strømsgodset har satt den byen på kartet i mange år, og spilte som kjent i tippeligaen dette året. Næringslivet i Sandnes-regionen har godt tider, så det bør være mulig å finne midler til å satse i fotballen, og kanskje blir Sandnes Ulf hovedkampen på TV2 om noen år. Davy Wathne bør merke seg navnet.

Redaktør -

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...