Tømte sparebøssa - vant Norgescupen

14.10.2004
Tømte sparebøssa - vant Norgescupen
Thomas Torsvik fra Sviland BMX sikter

Sin første sykkel kjøpte Thomas Torsvik (22) for sparepengene. Nylig vant han Norgescupen i BMX sykling.

- Det var utrolig gøy å klatre helt til topps i Eliteklassen i Norgescupen, sier Torsvik, som tidligere også har vunnet Norgescupen for junior.

Torsvik som bor på Lura har langt større planer med BMX-karrieren enn å klatre til topps i Norge. Det er ute i Europa han må prestere om drømmen om deltakelse i olympiske leker i 2008 skal realiseres.

- Det er ute i Europa de store konkurransene er. Der kjører vi finaleheat hver eneste runde, sier Torsvik, og utdyper:

- I Norgescupen er det kun i semifinale og finale de beste må trø til skikkelig. I de innledende heatene er avstanden til de nest beste forholdsvis stor. I Europacupen er det mye jevnere, og der må du være på topp fra startskuddet går i den første innledningsrunden.

 

Mye trening

I årets Europacup havnet Torsvik på 26. plass totalt. Målet neste sesong er å kjøre flere semifinaler og få plasseringer blant de 16 beste.

- Plasseringsmessig skal jeg gjøre det bedre neste år. Samtidig jobber jeg hele tiden med å forbedre teknikk, samt å bli en fysisk sterkere kjører, forklarer 22- åringen.

For å få den framgangen han ønsker, starter allerede treningen foran neste sesong nå i oktober. Da kommer Torsvik og de andre rytterne på landslaget til å legge bak seg 7-10 økter i uken før sesongen for alvor trøs i gang rundt påsketider neste år.

- Skal vi bli bedre må vi trene mer og konkurrere på et høyt nivå. Her i distriktet er vi heldige som har så mange gode kjørere som gjør at vi får skikkelig kvalitet over treningen, sier Lura-gutten som har full jobb ved siden av syklingen.

 

OL i sikte

Den økonomiske situasjonen kan bedre seg for flere av landslagsrytterne når

BMX kommer på det olympiske program i 2008. Da kan flere få stipend fra Olympiatoppen, noe som gjør det lettere å satse.

- For de som får stipend vil det helt klart bli enklere, og vi trenger forhåpentligvis ikke ha full jobb utenom. Heldigvis har jeg en arbeidsgiver som gir meg fri til å delta i konkurranser under sesongen, så jobber jeg heller mer i vinterhalvåret, sier Torsvik, som ikke er i tvil om at idretten han startet med som 15-åring har fått en ny dimensjon som OL- gren.

 

Gulrot

OL i Bejing er nå den store gulroten for flere BMX-ryttere med forankring i distriktet. For unge Torsvik er også OL et mål. Akkurat det hadde han ikke trodd den gang i 1997, da en kompis dro han med på sin første BMX trening, eller da han brukte konfirmasjonspengene og litt til på sin første sykkel.

Redaktør -

Nyheter

Ein blå fugl i hjartet

Ein blå fugl i hjartet

Bli ord, sa han. Bli bilde, sa ho.

Det er min feil at jeg døde

Det er min feil at jeg døde

Alle som strever, uansett om hva, vil oppleve ...

Blodskam

Blodskam

Med én fot i graven ...

Even

Even

Om et barns ubetingede kjærlighet til ...

To lyse hundar

To lyse hundar

Ikkje alt skal fram i lyset. Ikkje på ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...