Trå til Lura rundt

27.05.2004
Trå til Lura rundt
Kenneth Mæland

For tolvte år på rad avvikles sykkelløpet "Spinn Lura Rundt på Sykkel". Løpet er åpent for alle, og arrangeres av Lura 4H søndag 6. juni.

- Ta med hele familien, det her blir knallkjekt, smiler Kenneth Mæland, 4H medlem og primus motor bak årets løp. Løypen er fra Lura skole, opp til IKEA, over motorveien til Kvadrat, og så til Varatun Gård hvor det blir masse aktiviteter for hele familien. Hele strekningen er på åtte kilometer. Underveis er det poster med spørsmål. Det er flotte premier, hovedgevinsten er en helt ny sykkel fra hovedsponsor Spinn Sykkelshop. Det koster 20 kroner å delta.

Godt oppmøte
- I fjor var en liten nedtur, vi fikk ikke markedsført arrangementet skikkelig på grunn av trykkeristreik, men i 2002 var det 720 deltakere, sier Mæland, og er litt urolig over om årets streik skal bli langvarig. Akkurat da opplyser dagsnytt på radioen at streiken er avblåst.
- Kanon, nå får jeg flygebladene og alt annet klart, smiler Mæland. Han har travle dager med mye reklamemateriale som skal gjøres klart. I år håper han at minst 400 glade syklister skal finne veien til start på Lura skole. Hovedsaklig har det vært 4H medlemmer med familie og venner som har deltatt, men Mæland håper de kan få med mange som ikke er kjent i miljøet.

Nye medlemmer
I Lura 4H er det for tiden seks medlemmer, noe som gjør dem til distriktets minste avdeling. De har flotte lokaler på Varatun gård. Totalt er det 1500 medlemmer i fylket.
- Vi håper vel å få noen nye medlemmer via løpet. Skal i alle fall reklamere for virksomheten, sier Mæland. Han kom selv i kontakt med 4H via sykkelløpet. Han har vært medlem i syv år. I år er det slutt. Når man blir 18 år får man ikke være med lengre, men Mæland skal fortsette som rådgiver for Luragruppen. Han synes årene som medlem har vært givende.
- Det er mye som skjer, og jeg har lært mye nytt. Får stadig treffe nye folk. Organisasjonen har mange samlinger, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt, sier Mæland. Gjengen på Lura har treff en gang i uken, og det er opp til medlemmene å bestemme hva de skal gjøre. Det kan være alt fra fiske, grilling til kinotur.
- Vi gjør mye kjekt sammen, akkurat så mye som en vil og orker, smiler Mæland. 4H er en religiøst og politisk uavhengig organisasjon for barn og ungdom i alderen 9-18 år. I mottoet står det at de skal jobbe for å bli en god ungdom, med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse.

Sykkeldilla
At Mæland er mer enn middels sykkelinteressert fremgår fort. Han skrenser inn på Varatun Gård på en ukegammel mountainbike.
- Jo da, jeg sykler mye, hvor jeg enn skal. Løpet var jo måten jeg kom i kontakt med 4H på, og jeg håper at årets arrangement vil gi oss flere nye medlemmer, det trenger vi, sier Mæland.

Redaktør -

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...