Trå til Lura rundt

27.05.2004
Trå til Lura rundt
Kenneth Mæland

For tolvte år på rad avvikles sykkelløpet "Spinn Lura Rundt på Sykkel". Løpet er åpent for alle, og arrangeres av Lura 4H søndag 6. juni.

- Ta med hele familien, det her blir knallkjekt, smiler Kenneth Mæland, 4H medlem og primus motor bak årets løp. Løypen er fra Lura skole, opp til IKEA, over motorveien til Kvadrat, og så til Varatun Gård hvor det blir masse aktiviteter for hele familien. Hele strekningen er på åtte kilometer. Underveis er det poster med spørsmål. Det er flotte premier, hovedgevinsten er en helt ny sykkel fra hovedsponsor Spinn Sykkelshop. Det koster 20 kroner å delta.

Godt oppmøte
- I fjor var en liten nedtur, vi fikk ikke markedsført arrangementet skikkelig på grunn av trykkeristreik, men i 2002 var det 720 deltakere, sier Mæland, og er litt urolig over om årets streik skal bli langvarig. Akkurat da opplyser dagsnytt på radioen at streiken er avblåst.
- Kanon, nå får jeg flygebladene og alt annet klart, smiler Mæland. Han har travle dager med mye reklamemateriale som skal gjøres klart. I år håper han at minst 400 glade syklister skal finne veien til start på Lura skole. Hovedsaklig har det vært 4H medlemmer med familie og venner som har deltatt, men Mæland håper de kan få med mange som ikke er kjent i miljøet.

Nye medlemmer
I Lura 4H er det for tiden seks medlemmer, noe som gjør dem til distriktets minste avdeling. De har flotte lokaler på Varatun gård. Totalt er det 1500 medlemmer i fylket.
- Vi håper vel å få noen nye medlemmer via løpet. Skal i alle fall reklamere for virksomheten, sier Mæland. Han kom selv i kontakt med 4H via sykkelløpet. Han har vært medlem i syv år. I år er det slutt. Når man blir 18 år får man ikke være med lengre, men Mæland skal fortsette som rådgiver for Luragruppen. Han synes årene som medlem har vært givende.
- Det er mye som skjer, og jeg har lært mye nytt. Får stadig treffe nye folk. Organisasjonen har mange samlinger, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt, sier Mæland. Gjengen på Lura har treff en gang i uken, og det er opp til medlemmene å bestemme hva de skal gjøre. Det kan være alt fra fiske, grilling til kinotur.
- Vi gjør mye kjekt sammen, akkurat så mye som en vil og orker, smiler Mæland. 4H er en religiøst og politisk uavhengig organisasjon for barn og ungdom i alderen 9-18 år. I mottoet står det at de skal jobbe for å bli en god ungdom, med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse.

Sykkeldilla
At Mæland er mer enn middels sykkelinteressert fremgår fort. Han skrenser inn på Varatun Gård på en ukegammel mountainbike.
- Jo da, jeg sykler mye, hvor jeg enn skal. Løpet var jo måten jeg kom i kontakt med 4H på, og jeg håper at årets arrangement vil gi oss flere nye medlemmer, det trenger vi, sier Mæland.

Redaktør -

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...