Trivsel gir resultater

30.04.2004
Trivsel gir resultater
håndballjentene

Vi hører ofte at ungdommen rømmer fra idretten når de passerer femten år. Lura IL har klart å holde på håndballjentene i denne omskiftende perioden av livet, og fram til de er klar for damelaget.

Det finnes ikke mindre enn tre lag for jenter i alderen 16-18 år. Ett av lagene, enerlaget som de kaller det, har i vinter spilt i 1. divisjon og endte på en fin 6. plass.

 

Irina Therese Skjæveland spiller håndball på det åttende året. Hun har fast plass på toerlaget, men har nå og da spilt på enerlaget.

- Jeg spiller håndball først og fremst fordi det er kjekt med lagspill, forklarer Skjæveland. På Lura er det en god tone jentene imellom.

- Det blir ikke slengt ekle kommentarer under spillet, sier Skjæveland. Hun kjenner at hun blir sett og tatt godt vare på.

Fra tid til annen deltar enerlaget på turneringer, både i inn og utland. Dette har en positiv virkning på prestasjonene og det sosiale miljøet. Forberedelsene og selve turen er sammensveisende.

- I fjor vår reiste vi til Haag i Nederland, beretter håndballspilleren.

 

Blir målbevisste

Vi har i den senere tid igjen fått bekreftet at trenerne i idretten er viktige både når det gjelder resultater og trivsel. En legger raskt merke til at treneren for disse håndballjentene, Gunnar W. Hansen, er en våken, kunnskapsrik og målbevisst person. En spiller stiller et spørsmål, og hun får et grundig svar.

- Treneren har lært oss å være mer målbevisste. Han er bestemt og sier klar ifra om hva som gjøres bra og hva som kan gjøres bedre, sier Irina Therese Skjæveland.

 

Trivsel

Treneren er ikke opptatt av å bare ta vare på de beste spillerne. Han synes det er viktig å poengtere, og er stolt av, at Lura IL har et tilbud til alle som liker å spille håndball, uansett hvor flinke de er.

- Jeg verdsetter de tre lagene like høyt. Jeg har ingen problemer med å se at jentene trenger å oppleve at de mestrer det de holder på med, samtidig som den enkelte blir gitt passende utfordringer som fører til videreutvikling. Som trener er trivsel det jeg legger sterkest vekt på, forklarer Gunnar W. Hansen, og tilføyer:

- Resultatene kommer automatisk når vi har en god kombinasjon av trivsel og mestring.

 

Hjemmekamper i Giskehallen

Til slutt kommer treneren med et lite hjertesukk. Håndballkretsen har nemlig flere ganger satt opp hjemmekampene deres i Giskehallen.

- Naturlig nok føler jentene seg tryggere og gir bedre resultater i Lurahallen hvor de vanligvis trener, så jeg håper det blir en endring her, sier Hansen.

Redaktør -

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...