Variabel innebandysesong for Lura

16.02.2004
Variabel innebandysesong for Lura
Lura innebandy

Lura Idrettslag stiller med fire lag i ulike divisjoner i årets innebandyserie. Det er uten tvil klubbens damelag som gjør best figur.

Damelaget stod ubeseiret i de ni første kampene denne sesongen, men måtte bite i gresset den tiende. I slutten av januar kunne damelaget reise til Bergen som vinner av Vestlandsserien både på papiret og i hodet. Men etter å ha vunnet sine ni første kamper, kom sesongens første nederlag mot bergensklubben BSI. Kampen endte 7-3 til hjemmelaget. Lura og BSI har gjennom hele sesongen kjempet i toppen av tabellen, men Lura vant Vestlandsserien. Det var allerede klart etter 13-4 seieren mot Sola/Grannes i midten av januar. Etter 11 spilte kamper endte Luras damelag opp med 22 poeng, mot BSIs 15. Sola/Grannes har bare spilt 10 kamper, og har hittil fire poeng, mens Sandviken etter 10 spilte kamper bare har 3 poeng i Vestlandsserien.

Men klubbens høydepunkt er helt klart damelagets deltagelse i NM-puljespill for kvinner som finner sted i Holmliahallen 6.-7. mars. Der møter laget solide motstandere, hovedsakelig fra damenes eliteserie. Lura møtte to av disse lagene i en turnering i forkant av sesongen der ble det knappe tap: 1-3 for Sagene, og 3-6 for Tunet.

 

Luraherrene gjør det ikke fullt så skarpt. Lura har to herrelag i to ulike divisjoner, og A-laget har klort seg fast på en foreløpig sjetteplass på tabellen i Vestlandsserien, med 13 poeng etter 14 spilte kamper. Seks seire, en uavgjort og sju tap gjør seg dårlig for et lag som stilte med store ambisjoner i forkant av serien. Og selv med seier i den siste hjemmekampen mot HiBi i midten av februar stiller trener Geir Kro seg svært skeptisk til lagets innsats.

- Lura leverte en dårlig forestilling i kampen mot HiBi. Bergenslaget sliter i bunnen av tabellen og forsvinner nok ut av Vestlandsserien. Vi fornyet kontrakten i serien, men det var strengt tatt ikke mange lyspunkt i Lurahallen denne kampen, sier Kro, som blant annet peker på at Lura kunne avgjort kampen på et mye tidligere tidspunkt.

- Det ble mange mål den rette veien, men ni baklengs er langt dårligere enn hva vi kan være fornøyde med. Til tider hadde vi nesten ikke forsvar, alt ble satt inn på det offensive. Lyspunktet får være at elleve mål er ny sesongrekord, sukker treneren, som likevel er glad for å unngå nedrykk:

- Vi har fornyet kontrakten i årets sesong og har allerede begynt arbeidet foran neste sesong. Følere er ute i markedet med tanke på nye spillere, et par lokale profiler kan være på vei inn. Men det gjenstår fremdeles fire kamper av årets sesong. Fire bra motstandere venter oss på bortebane, tre av lagene ligger over oss på tabellen, sier Kro.

 

Lura IL 2 gjør det svært dårlig. De spiller i 2. divisjon herrer og ligger på sisteplass med begredelige to poeng etter 11 spilte kamper. På topp i denne divisjonen ligger Hillevåg IBK med 14 poeng etter ni kamper. Nedrykk til 3. divisjon venter Lura.

- Det er viktig å få fram at dette laget er et alternativ for spillere som ikke ønsker å drive på høyt nivå. Nedrykk er derfor til lagets beste. Ser man på tabellen er det ingen hemmelighet at laget ligger en divisjon over evne, kommenterer Kro.

 

Piker 16-laget til Lura har hatt en alt annet enn smertefri serie. To lag har trukket seg fra serien, og dette skaper problemer for de tre gjenværende. I slutten av september bestod serien av fem klubber: Lura IL, Bryne IBK, Åsenskogen IBK, Vardeneset IF og Sola/Grannes. Først forsvant Åsenskogen etter at laget ikke fikk innvilget overgangene til flere Bryne-spillere. Dernest måtte trener Martin Matningsdal i Bryne IBK av ulike grunner trekke sitt lag.
Også Lura står i fare for å trekke sitt lag. Mange av spillerne spiller på dispensasjon, og laget har tapt poeng fordi de har stilt med spillere over aldersgrensen. Lura P-16 ligger nå midt på tabellen med to poeng etter tre spilte kamper.

Tom Gaudland

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...