Nye tider på gammel stadion

12.08.2014
Nye tider på gammel stadion
Kanskje blir en av disse lovende fotballspillerne den nye Erik Nevland?

Etter at Vikings A-lag flyttet til Jåttåvågen har ungdommene tatt over på Eiganes. Til høsten står et flott anlegg klart for bruk for Vikings ungdommer.

- Vi skal ha de beste fasilitetene, de beste trenerne og de beste spillerne, sier en bestemt leder for Vikings ungdomsavdeling, Christian Rugland.

 

Nye baner

De beste fasilitetene får de i aller høyeste grad. Til høsten står to nye kunstgressbaner klare, i tillegg til gressbanen på Stavanger stadion. Det er i særklasse de beste forholdene til noe bydelslag i regionen. Med støtte fra Viking ASA, og med dugnadsinntekter fra Vikings A-lagskamper, har de mer klingende mynt i kassen enn noe annet bydelslag. Nå ser Rugland fram til at området på Eiganes skal stå klart:

 

- I dag er det en byggeplass, men det kommer til å bli svært bra og vi kan gi et enda bedre tilbud til våre medlemmer. Viking har nå delt seg i to, med Viking ASA i Jåttåvågen og breddefotballen her på Eiganes. Vikings miniputter og ungdomsavdelingen skal fortsatt være et fotballag som har tilhørighet her i bydelen.

 

Rive Viking-huset?

Det skal bygges mye på området. Mellom 350 og 400 boenheter skal settes opp på den gamle stadiontomten.  I den siste tiden har utbygger Kjell Madland ytret ønske om å kjøpe det gamle Viking-huset fra 1968 -  og erstatte det med et hus på motsatt side av treningsfeltet.

 

I utgangspunktet er ikke Rugland bare negativ til tanken. Blant annet fordi det nåværende Viking-huset blir bygget inn mellom alle nybyggene.

- Det forutsetter at det alternativet vi får er godt nok. Jeg ser gjerne for meg at barnehagen som kommer i området ligger i det samme huset. På denne måten får vi et hus som er åpent hele dagen, sier Rugland.

 

Gode trenere

Treningsforholdene til Vikings ungdomsavdeling kommer til å bli svært gode, men også oppfølgingen for trenerne er svært god. Trenerne for knottene, som er fra fem til 10 år, har A og B-kurs fra Norges Fotballforbund. Fra allerede 14-årsladeren har Viking lønnede trenere til spillerne sine.

 

- Disse trenerne har C eller aller helst D-kurs. I tillegg får de oppfølging og kvalitativ tilbakemelding fra blant annet spillerutvikler Geir Lunde. Lunde er assistenttrener for det norske U21-landslaget og toppfotballutvikler hos NFF, sier Rugland.

 

Ønsker ny Nevland

Det er ingen tvil om hovedmålet til Rugland. Ungdomsavdelingen skal få opp en A-lagsspiller:

- Det er det vi arbeider mot. Gjennom å profesjonalisere opplegget rundt guttene fra ung alder ønsker vi å utvikle talenter og å få en A-lagsspiller fra egne rekker. Den forrige var Erik Nevland. Det begynner å bli for lenge siden. Vi vil gjerne ha flere, men vi kan ikke styre dette. De som er gode nok, kommer når de kommer. Vår oppgave er å være tålmodige og å jobbe videre. Vi kommer til å klare det. Selv om vi ikke vet når det skjer.

Todelingen av klubben har hatt konsekvenser. Før den nye arenaen ble åpnet, kunne guttene i ungdomsavdelingen treffe Vikings A-lagsspillere på treningsfeltet. Denne nærheten savner Rugland, men han understreker at det ikke er tid og rom for å bli sentimental.

- Vi har mistet noe, men vårt største ønske er å ha et lag i toppen i Norge og Viking har større forutsetning for å være et topplag i Norge der i Jåttåvågen. Så får vi heller leve med at guttene våre ikke har den nærheten til A-stallen som de tidligere hadde. Vi har fortsatt tett dialog med Viking ASA. Vi har god kontakt med både styreleder Ole Rugland og administrerende direktør Erik Forgaard, sier ungdomslederen.

 

Viking-familien på stadion

Rugland omtaler de unge spillerne og deres foreldre som Viking-familien.  Han understreker at denne familien føler eierskap til den nye stadion. Her har medlemmene i klubben en egen seksjon reservert på kampene. I tillegg har de, som de hadde på Stavanger stadion, maskotene, dugnadsarbeid i pølseboder og lignende.

- Det er viktig for oss å ha denne tilhørigheten. Og vi er stolte over at klubben vår har landets flotteste stadion, sier en fornøyd Christian Rugland.

Redaktør -

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...