Fersk, men rutinert norgesmester

18.08.2004
Fersk, men rutinert norgesmester
Eirik Tage Johansen

At han er Norges beste golfer har Eirik Tage Johansen fra Stokka vist gang på gang. Når argeste konkurrenten ikke deltok ble årets NM en enkel affære.

- Det har vært jevnere. I fjor fikk jeg jo kamp om pokalen, men når Lars P. Brovold ikke stilte i år hadde jeg god tro på seier, sier Eirik Tage Johansen. Med en marginal på hele fem slag ned til andreplass, og en kraftig ledelse før siste spilledag ble avslutningen et antiklimaks.

- Jeg visste at det var få som kunne score lave sekstitall, så det var bare å styre ballen, og spille safe. Følte vel på lørdag at alt var i boks, sier Johansen. Norgesmesteren har de siste to årene hatt golfstipend på et college i USA. Dette har vært svært utviklende for ham.

- Det er klart at jeg plukker opp biter og ideer når jeg stadig konkurrerer med dyktige, lovende spillere. Det er jo så at av alle amerikanske PGA-proffene har en tredjedel bakgrunn fra collegegolf. Hans lag havnet til slutt på en hederlig 25 plass i collegeligaen. De vant tre turneringer, og hadde på det beste en god åttende plass. Det er sterkt med tanke på at de konkurrerte mot flere tusen lag.

 

Gymnas

Å gå på høyskole i statene minner på mange måter om gymnaset, og for Johansen som også er med på golflaget, er dagene svært planlagte. Det blir lite tid til annet enn skole og golf. De som er med på ulike lag har krav til at karakterene skal vært minst tre, når fire er best. Ellers blir det i gjensitting. Erik Tage har ikke fått straffelesing enda. Han har nå to år igjen på sin master i ”Sports and entertainment management”.

- Det finnes ingen tilsvarende utdannelser i Norge. Det gir en bra utdannelse for å drive med større arrangementer, og jeg får en god utdannelse å falle tilbake på dersom det ikke går bra med golfen. Se Henrik Bjørnstad, han har ingen ting nå, sier Johansen. På skolen går det flere svensker som han omgås mye med, og miljøet er svært bra.

 

Johansen er oppvokst rett ved treningsområdet til Stavanger Golfklubb, og fikk sin første kølle i 6-7 års alderen.

- Det var vel først når jeg begynte på ungdomsskolen at jeg satset skikkelig, smiler den nybakte norgesmesteren.

 

Ambisjoner

I sommer var unggutten kun et slag fra å kvalifisere seg til British Open, en av golfverdens mest prestisjetunge turneringer. Dersom han hadde klart dette ville han vært første nordmannen noen sinne til å delta. Vi får ønske han bedre lykke neste år. Dette resultatet viser at han kan hevde seg godt blant de beste.

- Etter skolen vil jeg forsøke å kvalifisere meg til Europatouren, og forsøke å klare meg som golfproff. 

Redaktør -

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...