Norges beste juniorgolfere

23.04.2004
Norges beste juniorgolfere
Henning Lindanger

Stavanger Golfklubb har i mange år hevdet seg i toppen av norsk golf. Et godt juniorarbeid er grunnen til de gode resultatene.

- Vi har jo en norgesmester i klubben nå. I fjor vant Eirik Tage Johansen golf-NM for andre år på rad. Han er et godt eksempel på hvordan den gode juniorkulturen har gitt oss mange gode golfere, sier Henning Lindanger, instruktør ved Stavanger Golfklubb. Han nevner også gode resultater i lag-NM som Stavanger GK har vunnet flere år. Driving-rangen (der hvor man kan trene utslag) er full denne ettermiddagen. Lindanger har med seg ti unge håpefulle nybegynnere som skal loses inn i golfens hemmeligheter. Ungene her er delt opp i to grupper. De under tretten år og de eldre. Timen begynner med litt tørrtrening uten ball. Hos noen sitter bevegelsene, andre sliter litt med å finne posisjonene. Alle sugne på å komme i gang med ball. Det er jo det som er gøy.
- Vi må gå igjennom basisen, grep, oppstilling og balanse. Det er grunnlaget for all golf, og noe du aldri bør slutte å trene på, sier Lindanger. Selv var han med på landslaget i yngre dager og deltok blant annet i EM.

Mye trening
- Det er veldig forskjellig hvor mye folk trener. Det kommer litt an på ambisjonene den enkelte har. I elitegruppen trener de rundt fire timer hver dag. Der er det 8-10 medlemmer. Det er for de som vil satse skikkelig, sier Lindanger. Tradisjonelt har golf trukket til seg gutter, noe Lindanger vil gjøre noe med.
- Golf er en fin jentesport, og nå har vi startet egne jentegrupper for å få opp interessen, sier Lindanger.
Gruppen han har med seg i dag, skal kvalifisere seg til grønt kort, et slags førerkort i golf. Du må ha dette for å kunne spille på en bane. I Stavanger Golfklubb må juniorer ha grønt kort før de får bli medlem. For mange av dem han har med i dag, er dette målet. For Henrik Olsen er målet klart, men veien lang.
- Jeg vil bli best, være blant de som virkelig kan spille. Har spilt litt før, og synes det er veldig kjekt, sier Olsen, som i tillegg til golf spiller håndball.

Unge og lovende
Stavanger GK har en stor bredde i sin juniorsatsing. Totalt er det 331 medlemmer under 18 år, og pågangen er så stor at de har satt grønt kortkurs som krav, samt at ungene må være minst ni år.
- Det er faktisk slik at vi ikke kan ta inn alle som vil. Årlig får vi 50 nye juniormedlemmer, så vi har vel i praksis en kø, sier daglig leder, Steinar Fløysvik. Klubben har hatt et målrettet juniorarbeid i lang tid, og satser både med tid og økonomi, noe som har gitt gode resultater.
- På junior A-tour, hvor de beste i landet møtes, har vi med 10 av 70 deltakere. Det gir oss en unik bredde, sier Fløysvik. Han fremhever gjerne Are Friestad som et stort talent. Han er bare 14 år, men hevder seg allikevel mot de beste 18-åringene.
- Bredden gir oss anledning til å spisse, finne de som virkelig vil noe.

Redaktør -

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...