Trimtur rundt Stokkavatnet

19.02.2004
Trimtur rundt Stokkavatnet
Lodve Larssen, Sigrun Vetrhus og Solveig Kollsgård tar turen rundt Store Stokkavatn hver eneste tirsdag.

Stokkavatnet turlag ble stiftet i oktober i fjor. Nå teller klubben 32 medlemmer som alle elsker turgåing og kaffeslabberas.

- Store Stokkavatn er et ypperlig turområde. Stien er både velholdt og bred slik at man lett kan gå flere sammen. Og det er jo mye koseligere å gå tur sammen med andre enn å gå alene, sier Lodve Larssen, et av kjernemedlemmene i turlaget. Denne tirsdagen blåser det litt og sluddbygene kommer tett. Godt gammelt innevær, ville noen sagt. Men ikke Larssen.
- Man kan ikke la været sette en stopper for å gå tur. For meg som har diabetes er det viktig å holde kroppen i aktivitet. Og om det regner eller snør, så er det er jo bare å skifte tøy når man kommer hjem, sier han.

Sosial trim
Det var Stig Thanke, ansatt ved Mississippi Friluftssenter, som tok initiativet til opprettelsen av et eget turlag for folk som benytter seg av løypa rundt Stokkavatnet.
- Jeg registrerte at det var mange som gikk tur alene. Å gå tur alene kan være fint, men mange setter pris på selskap innimellom. Og da vi startet turlaget var det mange som meldte sin interesse. Nå har vi medlemmer fra 20 år til langt inn i pensjonistalderen. At folk kan møtes og gå sammen med andre, har også ført til at enda flere tar bena fatt. Jo flere, jo bedre, mener Thanke.

Populær sti
Både Store og Litle Stokkavatn er et av Stavangers best besøkte turområder. Tellinger har avslørt at det på enkelte dager går mer enn 2000 mennesker rundt vannet. Overslag viser at mer enn 100.000 går der årlig. Kun stien rundt Mosvatnet er mer trafikkert blant Stavangers turløyper. Foreløpig har turlaget kun brukt løypene rundt Stokkavatnet, men det er planer om å gå andre steder også.
- En mulighet vi kommer til å benytte oss av, er stien fra Mississippi til Møllebukta i Hafrsfjord. Og det er mange andre, fine løyper. Når sommeren nærmer seg skal vi ha en guidet tur langs stien ved Stokkavatnet slik at vi kan få vite mer om nærområdet vårt. Vi skal også i gang med en ny turgruppe som vi kaller ”Trilletreff”. Denne skal møtes hver tirsdag, og er for foreldre med unger i barnevognalder, forteller Thanke.

Tre treff per uke
Med tre turdager i uka har lagets medlemmer forskjellige møtetidspunkter. Den største samlingen er tirsdager klokka 11.00, men også torsdager klokka 18.00 og søndager klokka 11.00 møtes medlemmene til en sosial tur rundt vannet. Etter endt rundtur blir det alltid tid til en kopp kaffe og småkaker ved Friluftssenteret.
- Det er veldig hyggelig å sette seg ned rundt bordet med litt kaffe når turen er slutt. Da får vi tid til en god prat med de som vi ikke gikk ved siden av. Også får vi ny energi slik at vi etter hvert kan tusle hjemover for å lade opp til neste tur med turlaget, smiler Larssen.

Frank Bertelsen

Nyheter

Taktløse tekster og viltre vers

Taktløse tekster og viltre vers

Du skal høre mye ...

Gjøgler

Gjøgler

En bok for alle ...

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

Feelgood på nynorsk - Opplag 2

«Feelgood og folkehelse for deg og meg»!

Samspel

Samspel

Har du fleire hemmelige rom i livshuset ditt, ...

Jeg kan høre en melodi

Jeg kan høre en melodi

Tonene vil aldri dø - never ever .....

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...