Stort jazzercise show

01.12.2008
Stort jazzercise show
jazzercise

Lørdag 6. desember braker det løs med tidenes jazzercise forestilling på Riska grendahus. Rundt 90 deltakere står på scenen, og forestillingen er nesten utsolgt. Det er allerede satt opp ekstraforestilling på søndagen. Oppsetningen er en markering av at Jazzercise Hommersåk har femten års jubileum.

Åtte spreke jenter i høyst forskjellige aldersgrupper er samlet til formiddagstrening i Riska grendahus. Ellen Melhus Knutsen står i fremste rekke og instruerer, til heftige rytmer fra lydanlegget. Dette er bare en liten håndfull av alle de som i disse dager trener på den store forestillingen som skal markere at det er femten år siden Melhus Knutsen etablerte Jazzercise Hommersåk.
- Jazzercise er det største danse- og aerobic-programmet som finnes i verden. I USA er det kjempestort, sier en andpusten Knutsen etter endt trening.
- Er ikke jazzercise og aerobic omtrent synonymer?
- Nei, jazzersice er mer dans, og hver øvelse er laget til en bestemt sang.
- Mer koreografert, altså?
- Ja, riktig. Og så spiller vi veldig mye bra og variert musikk. Det var Judy Sheppard Missett som startet det for rundt 30 år siden, sier Knutsen, og viser fram en brosjyre med bilder av veldig godt trente kropper.

Pangstart
- Hvorfor begynte du med dette?
- Jeg gikk og trente i Sandnes. En venninne spurte om jeg ville være med på jazzercise. Jeg syntes det var helt topp med en gang. Her fikk jeg både danse, trene styrke, kondisjon, og koordinasjon, kombinert med at det var mye god musikk. Det var når jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg tror det var på Tennisland vi holdt på.
Etter studiene var det meningen at Knutsen skulle starte som eiendomsmekler. Hun hadde allerede sendt søknader, og begynt å motta telefoner. Samtidig startet hun å rulle på en snøball på Hommersåk som skulle vise seg å bli mye større enn hun hadde forestilt seg: Jazzercise Hommersåk.
- Vi satte verdensrekord med hele 103 deltakere på den første treningen. Da kokte det her!
- Hvorfor kom det så mange, tror du?
- Jeg hadde nok vært flink til å dele ut flyers og henge opp plakater, og mange kjente programmet fra før siden det hadde vært i Sandnes. Mange syntes det var greit å slippe å dra til Sandnes. Jeg måtte utvide med en ekstra time med en gang. Det ble mye mer jobb enn jeg hadde tenkt, sier Knutsen, og legger til at foreldrene ikke var like begeistret i starten.
- Jeg var nyutdannet eiendomsmekler, og hadde fått tilbud om jobb. Jeg måtte jeg velge. Siden jeg aldri klarer å gjøre noe halvveis, så takket jeg nei til den jobben. Foreldrene mine syntes jeg var steingal, minnes Knutsen.
- Det ballet stadig på seg, og vi måtte begynne med formiddagstimer. Siden starten har det hele tiden bare økt. Nå er jeg oppe i 13-14 timer i uken. Tenkt det, her inne på lille Hommersåk! Det er helt enormt! Så dette er et fantastisk tilbud til Hommersåkboen. De er utrolig flinke til å trene her inne, slår Knutsen fast.

Forestillingen
Ifølge Knutsen er det ingen som tidligere har satt opp en tilsvarende forestilling som den de jobber med nå.
- Det er nitti deltakere på forestillingen, femti barn og førti voksne. De er i alderen fra 6 og opp til nesten sytti år. Det var målet mitt å få med hele aldersspekteret. Folk kommer til å bli imponert. Vi har leid inn to teknikere, og skal ha både lys, røyk og prosjektorer. Vi har kjøpt inn kostymer til alle nitti som skal stå på scenen. Det er cowboyhatter, flosshatter, lange hvite hansker, pels rundt nakken, hawaiiskjørt, og mye annet. Og så har vi skaffet et flott sceneteppe. Dette skal være skikkelig show, understreker Knutsen.
Hun innser at andre scener nok hadde egnet seg bedre for en så stor forestilling, men hun vil være på grendahuset i bygda.
- Det hadde selvsagt vært mye bedre å har forestillingen på Sandnes kulturhus. Men jeg ville være her på Hommersåk, det er her vi har holdt på. Jeg vet at det kommer folk fra både Sandnes, Sola og Stavanger for å se forestillingen, sier den usedvanlig spreke 37-åringen.
Billettprisene blir 80 kroner for voksne og 50 for barn, og billettene kan du kjøpe på Statoil stasjonen i Hommersåk.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...