Løfter seg til topps

27.11.2006
Løfter seg til topps
Sveinung Egeland og Andreas Hjelmtveit gjør et løft for klubben.

Andreas Hjelmtveit regnes fortsatt som junior, men nylig tok han sølv i senior-VM i styrkeløft på hjemmebane. Hommersåk Atletklubb er stolte over å eneren i sine rekker.

- Det var et enormt trykk og stemning da VM ble avholdt. Det var mitt senior VM og jeg har jobbet mot dette i flere år. Det var utrolig deilig å lykkes, forteller Andreas Hjelmtveit.
Mesterskapet ble arrangert 5.-12. november av Stavanger, Sandnes og Hommersåk atletklubb. Fordi Ukraina og Russland var utestengt ble det et svært jevnt og spennende mesterskap.
- Det var små marginer og jevnere i toppen. 47 nasjoner var påmeldt med totalt 320 utøvere, sier Hjelmtveit.
Klubben hadde satt opp egen buss til medlemmene for at flest mulig skulle heie fram Andreas. Han fikk stående applaus da han dro opp 352,5 kg i markløft, det ble VM-gull og ny norsk rekord. I tillegg ble det sølv sammenlagt. En stor prestasjon av den lokale utøveren, som tok sin første Norgesrekord som 14-åring.

Viktig for klubben
Sveinung Egeland er i klubbens styre og er naturlig nok svært stolt over sin utøver.
- Det er utrolig bra for oss at vi har Andreas. Han er svært viktig for klubben. Han er en flott type som hjelper til og er veldig sosial og som bryr seg om andre. Han er helt klart et forbilde for ungguttene her hos oss. Til og med under oppkjøringen til VM hjalp han til. Han har to år på toppidrettssenteret og har masse kunnskap som han deler. Kanskje spesielt om trening og kosthold, sier Egeland.
Til daglig er Andreas under utdannelse. Han går politiskolen og er nå i praksis i her. Neste år skal tilbake på skolebenken, i Oslo. Men nå er det bare godt å være hjemme på Hommersåk og trene i klubben. For det spirer og gror i Hommersåk Atletklubb.
- Vi har hatt noen år der vi har hatt færre utøvere som har konkurrert, men med Andreas har vi fått et løft. Vi ser at de unge kommer, og har store håp for klubben i dag, forteller Egeland.

Sunne holdninger
Klubben har 260 medlemmer fra 12 til 70 år. Majoriteten er folk som liker å holde seg i form, men 16 er aktive styrkeløfter. Disse er inndelt i klassene ungdom, junior, senior og veteran.
Klubben er et svært sosialt sted. Her trener unge sammen med gamle og de som ønsker å begynne med styrkeløft trener sammen med de mer rutinerte utøverne. Alle medlemmer over 14 år får eget nøkkelkort, så kan de trene hver dag mellom 06.00 og 23.00. De mellom 12 og 14 trener tirsdag og torsdag kveld. Da er det veileder tilstede som rettleder de unge og deler ut treningsprogram. Sveinung er opptatt av å skape et treningssenter med sunne og friske holdninger, noe Andreas representerer.
- Det er mange myter om styrkeløft og treningsmiljøene her. Men vi har jevnlige dopingkontroller her og er opptatt av holdningsarbeid. Det handler om å spise sunn mat og å trene. Vi selger for eksempel ikke kosttilskudd her. Kosttilskudd er viktig for Andreas, men for de unge som trener her, så handler det heller bare om å spise sunt.
Andreas har hatt VM på hjemmebane som et av sine mål i flere år. Nå er det over og han sitter igjen med en god følelse, men det er også litt rart.
- Det er utrolig deilig fordi det gikk så bra. Men det er litt spesielt fordi det er over. Man blir fullstendig utladet etter et så stort mesterskap. Men etter en uke der man bare slapper av er det tilbake til trening igjen. Nå skal jeg satse mot flere VM, sier Hjelmtveit og smiler.
Nå ser både Andreas og Hjelmtveit fram til julestevnet. Den andre desember inviterer klubben alle til å komme innom. Arrangementet starter klokken tolv og det blir litt løfting, noe mat og lotteri.

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...