Ny vår for Riska FK

13.11.2006
Ny vår for Riska FK
Riska FK første

Riska FK har et ønske om å etablere seg i 3. divisjon. Men fjerdedivisjonslaget trenger hjelp. Masse hjelp. Spesielt fra folk i bygda med hjertet i klubben.

- Klubben skal gjennom en del utskiftninger nå framover. Blant annet skal en del av de som sitter i styret fratre i februar. Her trenger vi nye folk inn. Vi ønsker at nye folk skal komme til, spesielt folk som har følelser for klubben. Vi takker dem som har stilt opp fram til nå, all ære til dem, for alt det de har gjort, men vi må ha inn erstattere, forteller medlem av valgkomiteen og A-lagsspiller, Ståle Kallestein.
I tillegg til utskiftninger av styret, er det et nytt trenerteam på plass: Egel Storevik blir hovedtrener, keepertrener blir Jostein Markhus, assistentene blir Rune Bergmann og Kjetil Gilje, og oppmann blir Odd Hedemann.
- Vi er veldig fornøyd med å få dette teamet på plass. Alle utenom Hedemann er nye i A-lagets trenerteam, sier Kallestein.

Gamle spillere tilbake
Stallen blir også bredere neste sesong. En del av de tidligere A-lagsspillerne blir å se tilbake i klubben.
- Vi får nok inn sånn ca tre-fire gamle spillerne. Det vil gjøre oss sterkere, forteller Kallestein.
Nå håper Kallestein på et løft i klubben. Han og noen andre av A-lagsspillerne har satt sammen en handlingsplan for klubbens framtid. De har uttalt en målsetting om at klubben skal etablere seg i 3. divisjon på sikt:
- Vi har mål om at vi skal være etablert en divisjon opp i løpet av tre til fem år. Vi jobber med å skape bredere miljø og synliggjøre klubben. Rett og slett litt mer blest om oss. Vi vil ha flere folk aktive og flere som møter opp på kampene. Klubbhuset vil vi gjerne ha mer aktivitet i også, sier Kallestein.
Men dette går ikke uten hjelp. Det er dugnadsarbeid, men jo flere som er med dess mindre blir det å gjøre på hver. Men Kallestein er positiv:
- Nå ser vi framover og gleder oss til fortsettelsen. Med oppusset klubbhus så får vi det enda bedre. Om folk vil komme og bare for å drikke kaffe, så er det koselig det.
Det er altså klart for en ny vår, i Riska FK når oppkjøringen starter for fullt over nyttår.

Undersak:
Pusser opp for flere hundre tusen
Riska FK skal endelig pusse opp lokalene sine. Med 200.000 kroner fra kommunen og 300.000 i dugnadsinntekter skal klubbhuset endelig bli et skikkelig hjem for klubben.

- Det har ikke vært gjort noe her siden huset ble bygget, så denne oppussingen trengs. Per i dag er to av garderobene stengt fordi det ikke er tilfredsstillende forhold. I tillegg må kledning og vinduer skiftes. Vi har også fått beskjed om at masse må gjøres på elektrisitetssiden, blant annet må alle armaturer skiftes, bare det vil koste rundt 100.000 kroner, forteller Rune Stangeland i Riska FK.
I tillegg til å åpne opp garderober og skifte kledning skal også klubbhuset endres. Per i dag er det kun én stor sal i bygget. Nå skal man sette opp vegger for å gjøre lokalet mer intimt. På denne måten kan det avholdes flere møter samtidig, i tillegg til at lokalet kan bli en samlingsplass. Det levnes liten tvil om at Riska har trengt disse midlene. Men de har stort behov for hjelp.
- Vi har en komité som skal arbeide med hvordan midlene skal brukes, men vi trenger hjelp fra folk. Siden så mye er basert på dugnad er det svært viktig at folk hjelper til.
Stangeland ser lyst på framtiden, midlene er sårt trengt:
- Jeg gleder meg til vi får dette i stand. Vi skal også prøve å få lys på miniputtbanen. På den måten kan vi få enda flere treninger her oppe. Per i dag bruker vi mange av skolenes baner, men det er jo her vi skal være. Det er på stadionområdet vi hører hjemme.
Nå håper bare Stangeland at folk føler et ansvar og hjelper til med arbeidet.

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...