”Traik” i vei!

15.08.2005
”Traik” i vei!
trykkesykkel

Rune Ommedal og sønnen Sebastian Nilsen Ommedal (10) har prøvd ut trikkesyklene i ett år. Nå kan syklene kjøpes hos Bryggen sport og fritid.

Rune Ommedal så farkosten på nettet og ble hektet på vidunderet. Nå har han agenturet på sykkelen i hele Skandinavia, og Bryggen sport og fritid er foreløpig eneste forhandler i Rogaland.

- Trikkesykkelen er ikke bare et fancy leketøy. Foruten at det er virkelig moro, er det veldig god trening for hele kroppen. Det tredje positive er at trikkesykkel kan brukes av alle – på alle nivåer, forteller Rune Ommedal.

Traiking
Etter et års tids utprøving, har han nå begynt å selge syklene. Foreløpig er det bare Bryggen sport og fritid som selger syklene i fylket. Interessen har vært stor, og mange er innom sportsbutikken for å prøve dem. Alle kan like godt lære seg det nye verbet med en gang; å traike. For man sykler ikke – man traiker!
Trikkesyklene finnes i mange størrelser. De minste passer for de mellom 4 og 7 år og har hjul som er 5 tommer i diameter. Den største modellen har 8 tommer store hjul. Men hvordan gjør man det?

- Det går fint an å lære seg det på tre-fire timer. Man får fremdrift ved å svinge seg til sidene, nesten som når man står slalåm, forklarer Ommedal. Hans egen sønn på 10 år har øvd en del under utprøvingen av syklene, og har tatt fatt på stadig større sykler.

Sikre
De større syklene har større hjul og gir dermed større fart. Men man kan føle seg helt trygg når man sykler siden alle har håndbremser på begge sidene. Dessuten har underlaget man står på anti-skli-belegg, sier Ommedal.

Ommedal forteller at det uansett kan lønne seg å bruke sikkerhetsutstyr tilsvarende det en ville brukt på et skateboard. De minste bør som et minimum bruke hjelm.
Trikkesykkelen er en ny trend som har en eksplosiv interesse, særlig i USA. Og det finnes allerede både EM og VM i ”traiking”, selv om sporten er relativt ny.

Ny sport
-Tror du det vil bli en utbredt idrett også her hjemme?
Jeg ser for meg at sporten vil bre om seg også her i Rogaland. Trikkesyklene er veldig anvendelige og kan brukes nærmest over alt. Ennå er det ingen som forbyr oss å bruke dem innendørs heller. I Oslo opplevde vi at sikkerhetsvakter klødde seg i hodet; de visste ikke hva dette var, smiler Ommedal.
- Men er det ikke en slags sparkesykkel?
- Nei, man sparker jo ikke. Man bruker kroppen til å svinge seg fram med. Trikkesykkelen er noe helt spesielt, forteller Ommedal.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...