Undervannsrugby i Riskahallen

03.01.2005
Undervannsrugby i Riskahallen
Sandnes og Jæren dykkerklubb er klar for kamp mot Stavanger Undervannsgruppe

Undervannsrugby er en spennende idrett. Og to ganger i uken samles entusiaster i Riskahallen for å øve og konkurrere. Vi var med på en kamp mellom Sandnes & Jæren dykkerklubb og Stavanger Undervannsgruppe, hvor barn og unge stod i fokus.

Det er dessverre få som spiller undervannsrugby og det er derfor ikke mulighet for serie. Derfor inviterer vi lag til å spille kamper, slik som i dag, forteller Marianne Kranaer (40) fra Hommersåk. Hun er formann i klubben og ser at sporten er veldig guttepreget.
- Det er flest gutter som driver med sporten, men vi ønsker å få inn flere jenter, forteller hun.
- Vi har ca 30 ungdommer mellom 6 år og 17 år og omtrent 20 voksne i klubben. For de unge har vi trening to ganger i uka i Riskahallen der treningen for det meste er undervannrugby og andre kjekke ting. Det handler mye om å kose seg, forklarer Marianne.

Tre stjerner
- Vi merker at de unge synes det er veldig kjekt, og at de føler de lærer noe på samme tid som de har det morsomt. I løpet av året skal man oppnå tre stjerner. Disse stjernene handler om førstehjelp og annen viktig informasjon. Når man når den tredje stjernen skal man lære opplivning. Da er det ti som holder et lite kurs over en dag og informerer og lærer de unge om dette, forteller Kranaer.

Røffe gutter
Kristin Kvalvik (12) er et av medlemmene i Sandnes og Jæren dykkerklubb, men måtte stå på sidelinjen på lørdagens kamp på grunn av forkjølelse.
- Jeg har vært med på fridykking siden tredje klasse og jeg elsker vann, forteller hun. Selv om hun er eneste jenten klarer hun seg veldig bra.
- De er litt røffe men det går fint. Jeg prøver å få med flere jenter for det er litt rart å være eneste jenten, smiler Kristin som har fridykking som sin store hobby.

Vil ha flere spillere
Patrick Tungesvik (16) fikk derimot spille lagets første kamp på lørdag og stortrivdes.
- Jeg har vært medlem i 3 år og trives veldig godt. Jeg gikk på svømming før men det var veldig mange jenter og litt kjedelig, innrømmer Patrick som trengte litt større utfordringer.
- Her får man utfolde seg i vannet og kan kjempe om seier, og det er en herlig følelse, forklare Tungesvik som er den eldste på laget. Han kunne ønske flere begynte med undervannrugby.
- Hadde flere spilt sporten kunne vi hatt lag med en aldersgruppe, og spilt flere kamper, forteller han oppfordrende.

Bra kamp
- Jeg har passert 16 og vil nå ta dykkersertifikatet. Da må jeg ta timer og dykke med trener, for å ta den, forteller Patrick som ikke synes dykking er en dyr sport.
- Man investerer i noe som skal vare i såpass lang tid at det blir billig. I tillegg kan jeg låne ABC utstyr, maske snorkel og svømmeføtter, hos klubben., forteller eldstemann som var fornøyd med dagens kamp.
- Vi skal ikke bare spille, vi skal også lære av hverandre. Vi spilte to kamper og begge kampene fikk stilling 7-4. Den ene gangen vant Sandnes, den andre gangen vant Stavanger, forteller Hommersåkgutten som håper på flere kamper i fremtiden.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...