Ingen topplassering i Innebandy-NM

10.04.2018
Ingen topplassering i Innebandy-NM
Tom Gaudland
G17-laget til Hommersåk IBK gjorde en tapper innsats i NM-kvartfinalene i Sarpsborg.

Hommersåk IBK stilte med mannsterkt lag i Innebandy-NM for gutter 17 i Sarpsborg i helgen. Laget måtte se seg slått av Tunet og Sarpsborg i sin pulje, som begge gikk videre til semifinalen.

Mange klubber i Norge satser på elitespill og dyrker dermed fram spillere med dette formålet. På Hommersåk satses det på bredde. Dermed var det ‘to forskjellige verdener’ som møttes i Sarpsborg.

– Guttene våre har hatt godt av å bryne seg mot bedre lag, sier hovedtrener Jostein Jonassen, som sammen med hjelpetrenerne Tormod Nybru og Sven Magne Svendsen tok de 16 spillerne med på pizzarestaurant etter at kvartfinalespillet var unnagjort.

– Vi benytter anledningen til å skape et godt miljø i laget, samtidig som spillerne høster erfaringer, smiler Jonassen.

 

Knallsterke lag

I Sarpsborghallen var det lagene Sjetne, Tunet, Nor 92, Ajer, Sveiva, Slevik, Ålgård, Fredrikstad og Sarpsborg som kjempet om finaleplass i to puljer. Hommersåk stilte i den verste puljen, skal vi tro Jonassen.

– Både Tunet, Slevik og Sarpsborg er knallsterke lag. Guttene gjorde en god jobb på banen og de mistet aldri motet, selv om de lå under. Det står det respekt av, mener han.

Også Ålgård måtte bite i gresset og reise hjem etter kvartfinalene.

Hommersåks gruppemotstander Tunet slo Sveiva 4-2 i semifinalen. Den andre gruppemotstanderen, Sarpsborg, spilte semifinale mot Fredrikstad. Denne kampen gikk til forlengelse, hvor Fredrikstad avgjorde. Dermed blir det Tunet og Fredrikstad som møtes til finalespill i Ekeberghallen den 22. april.

 

Fantastisk gjeng

Hommersåk Innebandyklubb ble etablert i 1995 og er en av de største i regionen. Satsningen på bredde er massiv. G17-laget som deltok i NM består av 16 spillere født mellom 2000 og 2002. De fleste har spilt innebandy sammen i flere år, men i årets seriespill har de vært delt.

– Noen har spilt på G16-laget mens andre har spilt i G20-serien. Derfor trener de sammen annenhver sesong, men har tilgang på treningstider for begge lag, forklarer Jostein Jonassen. Talentene dyrkes frem ved at alle spillere som «vil noe mer» har mulighet til å spille på eldre lag i tillegg til sitt eget alderstrinn.

– Fokuset vårt har hele tiden vært at hver enkelt spiller og laget skal få utvikle seg. Vi skal lære uten å være redd for å gjøre feil. For oss er gjennomføringen viktigere enn resultatet, sier hovedtreneren.

Selv om det ikke ble verken semifinale eller finale på guttene fra Hommersåk, graver de seg ikke ned.

– Dette er en fantastisk gjeng som ikke «graver seg ned» i problemer, men som har fokus fremover. Etter NM tar vi med oss inspirasjon, lærdom og gode minner fra gode opplevelser på og utenfor banen, sier Jonassen.

Tom Gaudland

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...