Full rulle til Molde

25.08.2016

I helgen stakk Sondre “Gekko” Haga av med fjerdeplassen i nordisk mesterskap i Trial i de finske skogene, i tillegg til en lagseier i bagasjen.

På ei ferge fra Vestnes til Molde står Sondre “Gekko” Haga og skuer utover Midfjorden. Med individuell fjerdeplass og lagseier i nordisk i bagasjen erklærer han seg selv fornøyd over telefonen, mens vinden river i håret.

– I lag var vi best i Norden. Vi hadde 39 prikker mot andreplassen som hadde 119. Så det var en overlegen seier, skryter trialtalentet. – Jeg må også si at fjerdeplassen smaker ganske godt.

Uttelling

Familien Haga er nå inne i sin tredje uke på veien med vogntoget på sytten meter – bobil pluss en henger stappfull av trialsykler. Til nå har det gått veldig fint å reise i Europa, selv om hovedpersonen selv har vært hjemom en tur.

– Jeg måtte hjem når skolen begynte igjen. Det er ny skole, jeg startet første klasse på videregående på nytt. Byggfag virket mer fristende enn idrett. Jeg er ikke skapt for å sitte stille i et klasserom, jeg liker å ha noe å gjøre på med hendene. 

– Og kjøre trial?

– Og å kjøre trial, selvsagt. Vi pleier å ha tre uker ferie etter hver sesong uten noe trialkjøring, og det kribler litt i hender og føtter før de tre ukene er omme!

Lag-trial fungerer slik at det er fire førere på et lag, som kjører en seksjon etter hverandre. Den føreren som har flest prikker, utelukkes fra resultatet, så om tre førere kjører på null og en fører får fem prikker, er det null som blir tellende for seksjonen. En av lagkameratene skadet seg på en seksjon da han falt i det han ikke nådde opp på en kant, og landet skjevt.

– Det var ikke noe brudd i ankelen, men han sliter fortsatt med å gå nå flere dager senere, så det blir spennende om han kan konkurrere denne helgen, sier Riskabuen.

Rogaland godt representert

HuldeborgBarkved fraVaulali Trialklubb på Tau har også kjørt bra denne helgen, og kunne skilte med en fjerdeplass individuelt i sin klasse i det nordiske mesterskapet. Sammen med Haga sine meritter representerer de Rogaland godt på kartet. Til helgen igjen skal Haga konkurrere i Norgescupen i Molde.

– Jeg er litt spent, jeg skal kjempe om en pallplassering sammenlagt.

Hva kan gå galt?

– Vel, det er jo disse nervene. I fjor slet jeg veldig med kanter, det er det forresten nok av her i Molde, men jeg føler jeg har fått mer kontroll på det nå. Men ofte føler jeg det er fokuset som tar fra meg noen av topplasseringene, så jeg håper det går bra til helgen! 

 

 

Harald Anvik

Nyheter

Én dag til

Én dag til

Det gjelder å si til seg selv at man ...

Eg går

Eg går

Har du tenkt over hvor ofte vi bruker desse ...

Bekkskrekk og andre merkelige saker

Bekkskrekk og andre merkelige saker

Slanking opplevd fra innsida ikke alltid ...

Tanker fra et fragmentert sinn

Tanker fra et fragmentert sinn

Dikt som veksler mellom kjærlighet og ...

Det hender jeg drømmer

Det hender jeg drømmer

Et innblikk i sinnsstemninger og levd liv ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...