10. plass i første senior-EM

15.08.2016
10. plass i første senior-EM
Mario Candellone - Phototrial
Nummer 10 i Europa! Bildet er fra EM- runden i Frankrike i Mai

Sondre “Gekko” Haga endte på en 12. plass under den siste EM-runden i Tyskland, og en 10. plass sammenlagt. Det skal likevel enda litt til for at syttenåringen blir HELT fornøyd.

– Som en sikkert ser på bildene har det bare vært kanter i dag, sier trialtalentet på telefon fra tyskland etter gårsdagens EM-runde i skogene utenfor Großheubach nær Frankfurt i Tyskland.

– Jeg er i grunn ganske fornøyd med kjøringen, siden jeg ikke hadde hatt en sjanse i fjor på disse seksjonene, nivået var helt sykt. Men jeg har hatt bedre plasseringer i EM i år, så jeg hadde likt å se meg selv litt høyere opp på resultatlistene.

Far ser seg stolt

Det at nivået på seksjonene var høyt, vises på resten av tabellen. Trialførerne i toppen som vanligvis kjører på under fem prikker på et helt løp, endte opp på over tjuetallet etter mye kanter. Sånn sett mener far og trener Martin Haga at kjøringen er eksemplarisk.

– Ja, jeg er stolt, det kan jeg si. I vinter har han virkelig tatt steget og lagt disse kantene bak seg, det var det han slet mye med i fjor. Han har prestert godt, og jeg synes ikke han har kjørt dårlig i år, men han hadde selv håpet på en høyere plassering. Så jeg skjønner at han er litt skuffet. Men om man skal nå toppsjiktet i en idrett, er det den innstillingen som trengs. Det koster blod, slette, tårer og mye penger å drive med dette, så den rette innstillingen er viktig.

To uker inn i den seks uker lange planlagte bobilturen til familien Haga går alt fremdeles som på skinner. Søsteren Hanne kjørte løp på lørdagen, der hun endte på en 18. plass.

– Nivået i helgen har vært ekstremt tøft, og ikke bare for Hanne heller. Hun har ofte kjørt veldig bra gjennom nesten hele seksjonen, men så kommer den siste kanten og da går det ikke.

Flere representerer Rogaland

Huldeborg Barkved og brødrene Anders og Stian Paulsen fra Rogaland har også kjørt EM i Tyskland i helgen, så fylket er godt representert på trialfronten.

– Men jeg endte fortsatt opp som beste nordmann sammenlagt! sier “Gekko” Haga stolt.

– Nå bærer det av gårde til de finske skogene for å kjøre trial-VM neste helg, så det blir spennende! Lang tur er det i hvert fall, ler trialtalentet før telefonsamtalen avsluttes. Hvem vet, kanskje den finske luften gjør godt for syttenåringen? 

 

 

Harald Anvik

Nyheter

Ut i livet

Ut i livet

Dikt om livet - både i tanke, ord og ...

Fordi du fortjener det

Fordi du fortjener det

Dikt og tekster med tidsaktuelle budskap ...

Berit Ås - dikt i utvalg

Berit Ås - dikt i utvalg

Berit Ås - kjent som fagperson og forsker, ...

Kollaps

Kollaps

Gled deg til du slipper taket ...

Vin møter poesi

Vin møter poesi

Vin løfter poesien. Poesi hever vin...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...