For første gang uten far

16.06.2016
For første gang uten far
Martin Haga
Sondre " Gekko" Haga

Sondre “Gekko” Haga klatrer stadig høyere på listene utover sesongen, med en 15. og 14.-plass fra VM i Andorra i helgen. For første gang er ikke faren med på sirkuset.

– Det har jo vært litt annerledes uten pappa, det er jo han som tar seg av all organiseringen til vanlig. Men det har egentlig gått veldig greit, sier syttenåringen.

Med 15. plass på lørdagen og 14. plass søndagen kjørte Sondre “Gekko” Haga seg til sitt første VM-poeng denne sesongen, opp fra 2x21. plass i Barcelona tidligere i år.

– Det kunne jo selvfølgelig gått bedre. Det var en del sykt bra kjøring som ble til femmere på grunn av forskjellig dømming av stopp og andre ting, men jeg viser at jeg klatrer i riktig retning.

Følger med hjemmefra

På lørdagen var det veldig vått og glatt fra regnet natten før, og flere av førerne melder til Trialavisa at nivået på transporten mellom seksjonene var elite – minst. Dette viste seg på antallet prikker på resultatlistene, der det var mye jevnere på søndagen.

Faren Martin Haga har trent og mindet for trialtalentet helt siden starten, og var for første gang ikke med Sondre på en internasjonal konkurranse. Den jobben har søskenbarnet Henrik Haga tatt seg av.

– Det var en gang jeg mistet en Rogalandsrunde, men det var på grunn av at jeg reiste selv. Det var litt spesielt å sitte hjemme og følge med på resultatlistene på internett, sier faren.

Ikke stor forskjell

– Det er ikke så veldig forskjellig å ha med seg Henrik fra det å ha med seg pappa, men Henrik har kjørt trial før, så mindingen blir litt mer teknisk fokusert på linjer og sånn, sier Riskabuen.

Men han er uansett ikke i tvil på at det er greit å ha med faren også.

– Det er jo det mentale fokuset som pappa er best hjelp i, siden han har vært med meg lengst og kjenner meg best på sykkelen. Men det var mest praktisk sånn, siden det er VM-runde i Frankrike neste helg. Så da tar bare jeg og Henrik leiebilen fatt og kjører fra Andorra til Frankrike i løpet av uken.  

 

 

Harald Anvik

Nyheter

Stjernestøv

Stjernestøv

Tør du å tenke lenger enn shopping ...

Feelgood på nynorsk

Feelgood på nynorsk

Feelgood og folkehelse for deg og meg!

I sol

I sol

I landskapet og på husmannsplassane ...

Å fanga ord med hendene

Å fanga ord med hendene

Vakkert, varmt og vemodig om kjærleik, ...

Mannen på stien

Mannen på stien

Ein piff på kvardagslivet ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...