Fotballklubben med spennende prosjekter

10.06.2016
Fotballklubben med spennende prosjekter
Ny tribune mellom kunstgressbanen og gressbanen

I løpet av kun to år har antall medlemmer i fotballklubben økt fra 340 til 525 og den sportslige suksessen er stor. Samtidig med veksten foreligger det også spennende utviklingsplaner for stadionområdet.

Før høstsesongen setter inn planlegges det tidenes dugnadshelg på Riska Stadion. I løpet av én helg skal et toetasjers servicebygg reises på ringmuren som står ved siden av grasbanen i dag. Det betyr heftig planlegging i forkant og stram logistikk når arbeidet skal gjennomføres.

- Det er flere viktige bidragsytere i denne prosessen, men vi må spesielt nevne Byggmester Kjetil Helle og Rune på Riska Sagbruk som virkelig har lagt bredsiden til for at vi skal få gjennomført dette prosjektet, sier styreleder Christer Backlund Høllesli.

Nå samler klubben en håndfull med fagfolk innen bygg, og så legges det opp til en intens dugnadshelg hvor mange av klubbens medlemmer og foreldre skal være med på det som blir et spennende og meget viktig dugnadsprosjektet.

Vil ha ny tribune
Kunstgressbanen har kanskje vært klubbens beste investering noensinne. Hver uke er det mer enn tusen mennesker som setter sine føtter på denne banen og etter noen års bruk, har nye behov dukket opp. Man trenger et sted for lagledelsen og innbytterne, et sted hvor man kan legge tøyet så det holder seg tørt. Og så trenger man sitteplasser til publikum.
- Nå har vi funnet løsningen - og den fant vi på Varhaug. Der har de laget en tribuneløsning som oppfyller alle behov og forutsetninger som vi har her på Riska, sier styreleder Høllesli.
- Nå er arbeidet med tilrettelegging og innhenting av sponsorer i gang. Riska Sagbruk allerede er på plass med levering av materialene vi trenger.Får klubben på plass de riktige bidragsyterne, kan tribunen være på plass i løpet av et snaut år. Det er det svært mange som ville satt stor pris på både av spillere og foreldre, sier Høllesli.

Vurderer nye kunstgressbaner
Selv om klubben disponerer både en grasbane og en kunstgressbane, i tillegg til minibanen og Bimarka, er kapasiteten til tider sprengt. I vinterhalvåret er ikke grasbanene spillbare, mens mye kamper legger beslag på treningsarealer i «sommerhalvåret». Dette gjør at en ser på nye kunstgressløsninger. Per dags dato er den mest aktuelle løsningen å legge om minibanen til kunstgress. Samtidig har en også sondert mulighetene for å legge kunstgress på grusbanen ved ungdomsskolen.
- I forhold til eksempelvis Hana, som er en klubb med tilnærmet like mange spillere som oss, så har vi ekstremt lite kunstgressareal. Her må vi jobbe politisk for å komme høyere opp på prioriteringslistene, men samtidig være forberedt på å gjøre en innsats selv. Det viste vi at vi kunne da vi la om grusbanen for noen år tilbake, sier Høllesli.

Sportslig suksess
Samtidig med den store veksten nedover i alderstrinnene opplever a-laget sin beste periode kanskje noensinne. For andre året kjemper laget i toppen av 3. divisjon, og er per nå blant de ti beste klubbene i hele Rogaland. Kanskje like hyggelig er det at a-lagets kamper er blant de mest besøkte i avdelingen. I snitt er det over 200 tilskuere på lagets hjemmekamper. Et imponerende tall.
- At så mange stiller opp på kampene våre er en kjempemotivasjon for oss, sier Simen Egeland som leder a-laget sammen med Jarle Risa.
I tillegg til at a-laget er i toppen av sin avdeling, troner også rekrutteringslaget på toppen av 6. divisjon, mens damelaget lever opp til favorittstempelet i kampen om opprykk fra 4. divisjon.
Sportslig leder Lennart Ims oppsummerer den sportslige uviklingen på følgende måte:
- Vi høster nå fruktene av det gode sportslige arbeidet som er i gang i klubben. Nedover i aldersklassene kommer det store kull, med både ivrige og dyktige spillere. Klubben går absolutt en spennende fremtid i vente. Vi gleder oss til fortsettelsen.

 

Eirik Arntsen

 

 

 

Redaktør -

Nyheter

Psykt sikker

Psykt sikker

Rapport fra lukket avdeling ...

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon er en billedlyrisk reise ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Psykologens dikt om følelser

Psykologens dikt om følelser

Indremedisin for stor og liten.

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...