Prioriterer sykkelen over sand mellom tærne

08.06.2016
Prioriterer sykkelen over sand mellom tærne
Anette Gilje Haga
Sondre " Gekko" Haga under helgens doble Norgescup i Oslo.

Sommervarmen herjer landet, men det stopper ikke Sondre “Gekko” Haga fra å tilbringe dagen på sykkelen. Slitet resulterte i en sjette- og en andreplass i helgens doble Norgescup i Oslo.

– Det er jo selvsagt litt kjipt å tenke på alle som ligger på stranden og tar seg en dukkert, men jeg må prioritere. Er det Norgescup så er det Norgescup, tretti grader eller ikke, smiler syttenåringen.

Selv om resten av landet nå er i båt eller tilbringer dagen på kystens badeplasser, mener “Gekko” Haga det er en prioriteringssak, og en investering.

– Det er jo sånn det blir når man legger så mye tid i en sport, men jeg er ikke sikker på om jeg hadde skippet en trening om jeg hadde fått tilbudet å bli med gjengen på stranden, sier han. Han må tenke seg lenge om før han fortsetter.

– Da hadde jeg muligens trent litt tidligere på dagen, men jeg er... jeg er ikke HELT sikker på om jeg hadde hoppet over en treningsdag for et sjøbad.

Litt spesielt

Den sytten år gamle Riskabuen fikk tildelt sjetteplassen under lørdagens løp, og stakk av med andreplassen på helligdagen.Martin Haga har vært med som støttespiller for Sondre også nå i helgen, og må meddele at han er fornøyd med prestasjonene til sønnen.

– Det er helt kanon, det, spesielt andreplassen på søndagen. Det var en kjempedag, og det ble ganske spennende mot slutten, sier faren engasjert.

Han var ikke minder for Sondre selv, det var søskenbarnet Henrik Haga som tok seg av den jobben. Siden førerne ikke kommer samtidig i mål i trial, ble det spennende da unggutten leverte inn kortet sitt på søndag. Først lå han an til en pallplass, så en tredje- eller fjerdeplass, og så kom beskjeden: andreplassen var i lommen.

– Kjøringen var jo veldig bra, det er en god forberedelse til VM i Andorra neste helg. Da skal jeg desverre ikke være med for å spare et par reisedøgn, så det blir litt spesielt å ikke få være med på sirkuset. Men da får jeg også tid til å minde for Hanne, søsteren til Sondre, neste helg!

Klar for neste helg

– De to neste helgene blir det jo VM i både Andorra og Frankrike, så nå er det intensiv trening som står på planen. Det blir mye det samme som før, og etterhvert kan jeg kanskje strekke meg så høyt at jeg når nivået til Ib Andersen som vant på søndag, sier Sondre “Gekko” Haga.

Selv synes han ikke det blir så verst å reise uten pappa.

– Både i Andorra og Frankrike blir det Henrik som er med ned, og i tillegg skal han minde på løpene. Jeg tror egentlig det kommer til å gå veldig fint selv om ikke pappa er med. 

 

 

Harald Anvik

Nyheter

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Nazi-unge!

Nazi-unge!

Om klimaet for «sopere» den gang - gjennom ...

Engleglans og pillefygerter - POCKET

Engleglans og pillefygerter - POCKET

I en tid da selvrealisering var et fremmedord ...

Politiprofiler - Bind II

Politiprofiler - Bind II

Om politifolk som var med og viste vei

Signaler og tegn

Signaler og tegn

Jeg ber til en Gud jeg ikke kan se. Gi meg ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...