Det siste lille ekstra

04.04.2016
Det siste lille ekstra
Anette G. Haga
Det gikk ikke helt som man hadde håpet i helgens EM runde i Pietramurata

Trialsesongen startet ikke helt som Sondre “Gekko” Haga hadde håpet på. Rullestein og en far på feil sted til feil tid gjorde at resultatene uteble.

– Det var det siste lille som manglet, sier en skuffet Sondre “Gekko” Haga. Etter sesongens første EM-runde i Pietramurata i Italia havnet Riskabuen på 21. plass blant 28 utøvere fra hele Europa.

– Jeg slet med å akkurat ikke komme opp på kantene, i tillegg til at underlaget var veldig uvant. Løpene i Pietramurata er kanskje de med aller løsest underlag, det er mer løs rullestein her enn andre plasser i Italia, til og med. Det blir ikke det samme som kampesteinene på Riska.

Hårete mål

“Gekko” Haga legger likevel vekt på at ikke alt gikk dårlig. Han har også satt seg klare mål for VM-runden i Barcelona neste helg.

– Da er det topp fem som gjelder! Selv om resultatene uteble i dag, så fikk jeg vist meg fram i en klasse med mange veldig gode utøvere, og vist at jeg har potensialet til å klatre langt høyere på listene, sier sekstenåringen. Han har lagt planene klare for den kommende uken.

– Jeg tror også at det kommer til å gå litt bedre i Barcelona, da er underlaget forhåpentligvis litt mer på min side. Så nå er det hjem til Hommersåk med hardtrening for å få på plass det siste lille ekstra, før vi tar fly ned igjen til Barcelona på torsdag!

På feil sted til feil tid

Det var ikke bare underlaget som satte kjepper i hjulene for “Gekko” Haga. Under en av seksjonene gikk det helt galt da far og trener Martin Haga skulle sikre sykkelen under et vanskelig parti.

– Jeg hadde plassert meg litt feil, og det endte rett og slett med at han kjørte på meg! Så det var ganske surt, han kunne nok ha klatret en plass eller to på det, sier faren lattermildt. Om utøveren faller av sykkelen under en seksjon, får han fem prikker, som er det maksimale antallet en kan få per seksjon.

– Det var også mye bra i kjøringen, og det var en del som kunne gjøres litt bedre. Blant annet kunne kjøringen vært mer nøyaktig, og som Sondre sier er det det siste lille som mangler. Men neste helg stiller vi mye sterkere, da skal vi ha klart å rette det som trengs!

Haga er også klar på at sønnen har potensialet i boks.

– Det kan godt hende han klatrer ti plasser i VM-runden neste helg, men vi får se! Det er i hvert fall klart at gutten har potensiale, så nå kan det bare gå oppover!

 

 

Harald Anvik

Stikkord i denne artikkelen
Sondre "Gekko" Haga, Trial, Pietramurata,

Nyheter

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Nazi-unge!

Nazi-unge!

Om klimaet for «sopere» den gang - gjennom ...

Engleglans og pillefygerter - POCKET

Engleglans og pillefygerter - POCKET

I en tid da selvrealisering var et fremmedord ...

Politiprofiler - Bind II

Politiprofiler - Bind II

Om politifolk som var med og viste vei

Signaler og tegn

Signaler og tegn

Jeg ber til en Gud jeg ikke kan se. Gi meg ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...