“Gekko” er årets gjennombrudd

09.11.2015
“Gekko” er årets gjennombrudd
Sondre Haga vant pris for årets gjennombrudd

Det unge trialtalentet Sondre “Gekko” Haga (16) stakk av med gjev pris under lørdagens motorsportgalla.

I løpet av lørdagskvelden var det klart: Sondre Haga har vunnet prisen “Årets gjennombrudd” under Norsk Motorsportforbund (NMF) sin motorsportgalla.

– Det var ikke feil det, nei. Det begynte med at vi kom på motorsportkonferansen og gikk gjennom en del regler for neste sesong, før det var gallamiddag og prisutdeling. Prisen kommer som en topp på en veldig bra sesong, med mange gode resultater. Jeg var forberedt på at det kunne gå begge veier. Øvde litt på takketalen for å være på den sikre siden, sier Riskabuingen og smiler lurt.

– Det har vært et langt og lærerikt år, og jeg har aldri hatt så mange gode resultater som i år. Mot slutten av året har jeg trent enda mer enn det jeg har gjort tidligere og har hatt et større treningsopplegg. Alt har klaffet denne sesongen, sier unggutten. – Det er helt klart den beste sesongen jeg har gjort til nå.

Knallbra sesong

Gode resultater fra VM-runde i Sverige i 125cc-klassen og medflere topplasseringer i både senior- og junior-NM har “Gekko” definitivt gjort sin beste sesong noensinne.

– Sondre er kanskje overrasket over at han blir nominert og til og med stikker av med en sånn pris, men om man ser på utviklingen han har hatt det siste året, kommer det egentlig ikke som en veldig stor overraskelse, forteller hovedtrener Marius Dammyr.

Det unge trialtalentet har alt startet med treningen for neste sesong, og kommer til å trene jevnt å trutt på banen til på Hommersåk gjennom vinteren med treninger nesten hver dag, så fremt forholdene tillater det. Han skal også noen turer utenlands.

– Sondre skal være i Spania og Italia på treningsopplegg i vinter, der det skal trenes syv dager i uken. Vi skal jobbe med teknisk trening på sykkelen, fysisk trening og å få han mentalt klar for sesongen 2016, hvor han skal møte de beste i verden i sin klasse. Det er tøffe krav som skal oppfylles, men Sondre kommer til å legge ned den innsatsen som trengs. Han er motivert og vil gi alt, forteller treneren.  

Store planar

I takketalen nevner Sondre treneren Marius, søskenbarnet Henrik Haga som er ekstra trener, og sist men ikke minst familien, og spesielt sin far, Martin Haga, som er med sønnen på hver eneste trening.

– Jeg er veldig stolt over Sondre, jeg synes det er velfortjent etter så mye jobbing og så gode resultater, forteller en kry Haga.

– Planen for neste sesong er å være med på full EM- og VM-runde. Det er også samlinger hver tredje helg med Team Motorsyklisten, og ganske ofte med Team Norway, så det er alltid noe å gripe fatt i. 

Harald Anvik

Nyheter

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Nazi-unge!

Nazi-unge!

Om klimaet for «sopere» den gang - gjennom ...

Engleglans og pillefygerter - POCKET

Engleglans og pillefygerter - POCKET

I en tid da selvrealisering var et fremmedord ...

Politiprofiler - Bind II

Politiprofiler - Bind II

Om politifolk som var med og viste vei

Signaler og tegn

Signaler og tegn

Jeg ber til en Gud jeg ikke kan se. Gi meg ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...