Ny sammenlagtseier for «Gekko» Haga

21.09.2015
Ny sammenlagtseier for «Gekko» Haga
Sondre "Gekko" Haga på pallen etter helgens runde på Vaulali

Lørdag (19. september) ble femte og siste Rogalandsrunde arrangert på Vaulali. Sondre «Gekko» Haga fra Riska Motorsykkelklubb imponerte stort, og stakk av med sin andre sammenlagtseier på to helger.

Forrige helg vant nemlig 16-åringen fra Riska Motorsykkelklubb SørCup sammenlagt. Han ville ikke være noe dårligere denne helgen, og etter lørdagens seier i seniorklassen har han vunnet fire av fem konkurranser i Rogalandsrundene. I og med at en av disse rundene kan strykes, står han med fire seiere av fire mulige. Dette gav en overlegen sammenlagtseier, og «Gekko» Haga var veldig fornøyd etter lørdagens seier.

- Jeg er godt fornøyd med kjøringen. Jeg gjorde veldig få feil i to av rundene, og det var med på å sikre seieren, sier 16-åringen.

«Gekko» Haga kjørte prikkfritt på den første runden, og fikk kun to prikker på den siste runden. Likevel var han ikke fornøyd med andrerunden.

- Jeg fikk ti prikker på andrerunden, og det er jeg ikke fornøyd med. Jeg gjør en grov feil som gjør at jeg får fem prikker på en helt unødvendig plass, sier han.

Rimelig lette løyper

Rogalandsrunde 5 ble arrangert på Vaulali trialklubbs anlegg i Nordmarka i Strand kommune.

Førerne skulle kjøre tre runder med sju seksjoner. Det var stort sett overskyet vær, men noen kraftige regnbyger gjorde forholdene vanskeligere.

- Løypene var bra, og det var mye utforkjøring. Da regnet kom ble det glattere forhold. Likevel var vanskelighetsgraden i løypene lavere enn vanlig, fordi det ikke kjøres eliteklasse i Rogalandsrundene, sier «Gekko» Haga.

Satser på en solid avslutning på sesongen

Neste helg går sesongens siste konkurranser av stabelen for «Gekko» Haga. Da skal han kjøre lag-NM på lørdagen sammen med tre andre utøvere fra Riska Motorsykkelklubb. På søndagen arrangeres sjette og siste runde i NorgesCup. Der skal «Gekko» Haga konkurrere individuelt i eliteklassen. Begge konkurransene arrangeres i regi av Trøgstad trialklubb.

- I lag-NM er målet å havne på pallen, mens jeg i eliteklassen på søndagen går for en topp-fem-plassering, sier han offensivt.

Sammenlagtresultater Rogalandsrundene:

Seniorklasse herrer: 1. plass: Sondre G. Haga (Riska Motorsykkelklubb), 2.plass: Kjartan Mikkelsen (Riska Motorsykkelklubb), 3. plass: Kristoffer Mæland (Vaulali trialklubb)

Kvinneklassen: 1. plass: Huldeborg Barkved (Vaulali trialklubb), 2. plass: Seline Meling (Riska Motorsykkelklubb), 3. plass: Hanne G. Haga (Riska Motorsykkelklubb)

Harald Anvik

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...