Slurvefeil ødela for «Gekko» Haga

24.08.2015
Sondre "Gekko" Haga

Lørdag (22. august) ble femte runde i trial-EM arrangert i den sveitsiske landsbyen Grimmialp. 16 år gamle Sondre «Gekko» Haga fra Riska Motorsykkelklubb ble hardt straffet for slurvefeil i førsterunden, men kjørte seg ekstremt opp i andrerunden.

Etter å ha tatt en sterk fjerdeplass i ungdomsklassen i forrige EM-runde, hadde «Gekko» Haga store planer om å stå øverst på pallen før konkurransen i Sveits. Han endte til slutt på en 7. plass, og var derfor ikke særlig fornøyd med egne prestasjoner.

- Jeg hadde en veldig dårlig førsterunde hvor jeg gjorde for mange slurvefeil. Det kostet meg dyrt, sier 16-åringen.

Selv om det startet dårlig for et av trial-Norges aller største talenter, kjørte han seg kraftig opp i andrerunden.

- I andrerunden kjørte jeg utrolig bra. Hadde jeg kjørt slik hele løpet hadde jeg kjempet helt oppe i toppen, sier han.

Ble hardt straffet

Den femte og siste EM-runden i ungdomsklassen i trial ble kjørt i den sveitsiske landsbyen Grimmialp. Landsbyen ligger i Alpene, og noen av trial-løypene her ligger hele 1750 meter over havet. Dette ga førerne en skikkelig utfordring i den tynne luften.

-Vi måtte faktisk justere litt på sykkelen, slik at den skulle fungere optimalt, sier «Gekko» Haga.

«Gekko» Haga og resten av førerne kjørte to runder med 12 seksjoner. Været var helt topp, med stor sol og opp i mot 25 grader. Selv om løypene var ganske like de hjemme i Norge, var det spesielt en ting med løypene «Gekko» Haga synes var forskjellig.

-Løypene her var spektakulære, og vi kjørte mye i elv. Den største forskjellen var at løypene var lagt opp slik at en liten feil kunne få svært store konsekvenser. Man ble hardt straffet for feilene, sier Hommersåk-gutten.

Vil senke skuldrene

Allerede i morgen, søndag, har «Gekko» Haga neste konkurranse. Da arrangeres årets siste EM-runde på samme sted, bare at han da skal delta i seniorklassen. Han har ambisiøse mål for konkurransen, selv om han konkurrerer mot både eldre og mer erfarne utøvere.

- I morgen er målet mitt å havne blant de 15 beste. For å klare det må jeg senke skuldrene. Klarer jeg det, kommer jeg til å tørre å prøve på nye ting. Det er da det er aller kjekkest å kjøre, sier 16-åringen.