Lærerik opplevelse i EM

18.08.2015
trial EM

Søndag 16. august var det duket for fjerde runde i trial-EM i den belgiske byen Bilstain i Belgia. 16 år gamle Sondre «Gekko» Haga fra Riska Motorsykkelklubb var ikke helt fornøyd med egne prestasjoner, men tok med seg masse lærdom fra helgen.

Etter å ha tatt en sterk fjerdeplass i ungdomsklassen på lørdagen, stilte «Gekko» Haga til start i seniorklassen på søndagen. På forhånd hadde han som mål å prestere bedre enn sist gang han deltok i seniorklassen (16. plass), men endte til slutt på 20. plass. Han var derfor ikke helt fornøyd etter konkurransen.

- Det gikk ikke så bra i dag. Jeg kom seint i gang, og kom aldri inn i den lekne flyten jeg ønsket å finne. Det løsnet på andrerunden, men det viste ikke særlig igjen på resultatlisten, sier 16-åringen.

Også i juniorklassen var Riska Motorsykkelklubb representert. Her tok Kjartan Mikkelsen 11.plass og Anders Paulsen 22. plass.

Mindre gass

I belgiske Bilstain ble det kjørt to runder med 15 seksjoner. Som dagen før var det også på søndag vanskelige forhold. Store mengder nedbør før løpet gjorde at løypene var både gjørmete og glatte. Nettopp de glatte løypene var med på å understreke en viktig lærepenge å ta med seg videre for «Gekko» Haga.

- I løpet av helgen har jeg lært hvor viktig det er å bruke teknikken under glatte forhold. Jeg må rett og slett gi litt mindre gass og bruke kroppen mer, sier han.

Det er ikke mange motorsporter det går an å prestere bedre i ved å gi mindre gass, men trial er en av dem. I trial går det nemlig ut på å kjøre fra start til mål uten å sette føttene i bakken, og derfor er balanse, utholdenhet og konsentrasjon svært viktig.

Vil slå tilbake

Konkurransene kommer på løpende bånd i tiden fremover for «Gekko» Haga. Nå skal han og teamet hans trene i Belgia og Frankrike, før turen går til Sveits. I Sveits skal siste runde av EM kjøres, og da vil 16-åringen vise at han kan enda bedre enn han har fått vist denne helgen.

- Neste helg er målet å vinne ungdomsklassen på lørdagen, og å ta en topp-15-plassering i seniorklassen på søndagen. Jeg skal slå tilbake og finne flyten igjen, sier Hommersåk-gutten.