God læring i EM

20.07.2015
God læring i EM
Sondre Gilje Haga i aksjon under helgens EM i Italia.

18. og 19. juli gikk andre og tredje EM-runde av stabelen i den italienske byen Luserna. 11 nordmenn var i aksjon, og to av dem var fra Riska Motorsykkelklubb.

På lørdagen havnet Sondre Gilje Haga fra Riska Motorsykkelklubb på 16. plass i seniorklassen, mens Kjartan Mikkelsen havnet på 14. plass i juniorklassen. Best av de norske i seniorklassen var bergenseren Håkon Pedersen som havnet på 5. plass, mens Marius Christiansen tok et sterkt sølv i juniorklassen. På søndagen havnet Gilje Haga på 20. plass i seniorklassen, mens Mikkelsen havnet på 13. plass i juniorklassen. Den beste prestasjonen av nordmennene på søndagen sto Julian Berntsen for da han tok bronse i juniorklassen.

 

Debuterte i seniorklassen

Sondre Gilje Haga har vanligvis deltatt i juniorklassen i internasjonale konkurranser, men denne helgen debuterte han i seniorklassen. I forkant av løpet hadde han satt seg som mål å bli kjent med klassen, og Gilje Haga var passe fornøyd med helgens prestasjoner.

- Målet var å ha tro på seg selv og gi gass fra start. Jeg er passe fornøyd med kjøringen, og nå vet jeg hvordan nivået mitt er i forhold til konkurrentene. Det var veldig god lærdom, for nå vet jeg hva jeg må jobbe med for å bli enda bedre, sier 16-åringen.

Både lørdag og søndag ble det kjørt to runder med 15 seksjoner. Det var opp i mot 40 varmegrader da konkurransen ble kjørt, og løypene var annerledes fra det Gilje Haga er vant med i Norge.

- Løypene hadde annerledes underlag enn hjemme. Her var underlaget mer løst og det var mye støv. Det var selvfølgelig også mye varmere enn hjemme, og vi ble faktisk så varme at vi måtte dusje oss i den ene elven vi fant, sier Hommersåk-gutten.

 

Går for seier i Stavanger

Neste løp for Gilje Haga er X-trial som arrangeres like ved Oljemuseet i Stavanger under Gladmatfestivalen lørdag 25. juli. X-trial er spektakulært og underholdende, og vil foregå tett på publikum. I et løp med masse action og spenning har 16-åringen store planer om å vise seg frem på hjemmebane:

- I Stavanger er målet å vinne juniorklassen og å komme til finalen i seniorklassen!

Webredaktør -

Nyheter

Din hånd i min

Din hånd i min

Hjertevarme dikt om demens.

Hjemmets bankende hjerte

Hjemmets bankende hjerte

Ikke bare en kokebok ...

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Eit nikk at «Ja, akkurat slik er det …»

Blaff

Blaff

Tiden er en underlig variabel. Eller?

Ord til deg

Ord til deg

Du kan ikke gjøre noe som helst med ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...