Sterke resultater i Norgescupen

22.06.2015
Sterke resultater i Norgescupen
Hanne G. Haga

I helgen (20.-21. juni) fant runde 3 og 4 i Norgescupen sted i Grimstad. De beste utøverne fra hele landet var samlet, og Riska Motorsykkelklubb kunne vise til flere imponerende resultater i konkurransen.

Riska Motorsykkelklubb reiste sørover med syv utøvere. Runde 3 ble kjørt på lørdag, og der havnet Sondre G. Haga på 7. plass og Kjartan Mikkelsen på 10. plass i eliteklassen. I eliteklassen for kvinner havnet Seline Meling på 9. plass og Hanne G. Haga på 10. plass. I juniorklassen stakk Anders Paulsen av med seieren, mens Mats Nilsen endte på 12. plass. I ungdomsklassen imponerte Stian Paulsen, og endte på en sterk 3. plass. På søndag ble runde 4 kjørt, og der havnet Sondre G. Haga på 5. plass og Kjartan Mikkelsen på 8. plass i eliteklassen. I eliteklassen for kvinner havnet Seline Meling på 8. plass, mens Hanne G. Haga havnet på 10. plass. I juniorklassen stakk Anders Paulsen nok en gang av med seieren, mens Mats Nilsen havnet på 12. plass. I ungdomsklassen kjørte Stian Paulsen nok en gang inn til en solid 3. plass.

 

Dobbel-seier

 

Denne runden av Norgescupen ble for første gang arrangert av Grimstad Trialklubb MAU. Det var sol og strålende vær gjennom hele helgen. Anders Paulsen fra Riska Motorsykkelklubb var den som imponerte mest av de lokale gutta. Han stakk av med seier begge dagene i juniorklassen.

 

-Jeg er godt fornøyd med helgen. Det startet litt dårlig, men jeg klarte å hente meg veldig godt inn igjen. Jeg klarte å holde hodet kaldt og stresset ikke, det var viktig for at jeg skulle klare å stikke av med seieren, sier 17-år gamle Paulsen.

 

Førerne skulle kjøre gjennom 15 seksjoner to ganger hver. Selv om løypene i Grimstad er ganske like løypene utøverne i Riska Motorsykkelklubb kjører på hjemme, merket Paulsen litt forskjell.

 

- Løypene var preget av mye høye kanter, noe som gjorde de mindre teknisk krevende. Løypene hadde et høyt nivå, og passet meg bra, sier Hommersåk-gutten.

 

Avsluttet sterkt

 

En annen utøver fra Riska Motorsykkelklubb som kjørte bra, var Sondre «Gekko» Haga. Han hadde som mål om å havne blant de fem beste før konkurransen, og innfridde målet den siste dagen med en solid 5. plass.

 

- På lørdag havnet jeg på 7. plass. Da hadde jeg en dårlig førsterunde som ødela mye. Jeg er mye mer fornøyd med søndagen, da var kjøringen på topp. Jeg er fornøyd med at jeg reiste meg den siste dagen, sier 16-år gamle Haga.

 

I eliteklassen for kvinner var også Hanne G. Haga brukbart fornøyd med helgen. Hun havnet på 10. plass i begge Norgescup-rundene, og vet hva hun må jobbe med for å prestere enda bedre i fremtidige konkurranser.

 

- Jeg klarte meg greit i det jeg opplevde som tøffe løyper. Det som ødelegger litt for meg er at jeg ikke tør å satse i de vanskeligste seksjonene. Dette er noe jeg skal jobbe med, og det blir mye trening fremover, sier hun.

 

For utøverne i Riska er det en stund til de neste konkurransene. Noen skal til EM i Italia 18. og 19. juli, noen skal kjøre EM i Belgia, mens noen skal delta på Nordisk mesterskap i august

Redaktør -

Nyheter

Din hånd i min

Din hånd i min

Hjertevarme dikt om demens.

Hjemmets bankende hjerte

Hjemmets bankende hjerte

Ikke bare en kokebok ...

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Eit nikk at «Ja, akkurat slik er det …»

Blaff

Blaff

Tiden er en underlig variabel. Eller?

Ord til deg

Ord til deg

Du kan ikke gjøre noe som helst med ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...