Ny pallplassering på Haga i VM

08.06.2015
Annette Gilje Haga
Sondre G. Haga

Søndag (7. juni) gikk sjette runde i trial-VM av stabelen i Borås i Sverige. Etter seier i forrige runde, klarte Sondre «Gekko» Haga fra Riska Motorsykkelklubb også i denne runden å havne på pallen. Han tok bronse i klassen for 125 cc.

Haga hadde på forhånd satt seg som mål å vinne konkurransen. Etter VM-gull i debuten på lørdag klarte han bare nesten å innfri målene han hadde satt seg. Han havnet bak Marco Fioletti fra Italia og Jarmo Robrahn fra Tyskland.

- Jeg er helt greit fornøyd med konkurransen i dag. Jeg slet med å komme skikkelig i gang, og fikk en del prikker i starten. I tillegg følte jeg at det gikk litt stang ut, sier 16-åringen.

Klarte å nullstille

Denne runden av VM var akkurat lik som den forrige runden. Også i dag ble konkurransen kjørt på Borås Motorstadion. Det ble kjørt tre runder på 12 seksjoner hver, og seksjonene var de samme som dagen før. Selv om prestasjonene i den sjette runden var dårligere enn i runden før, fant Haga mange lyspunkter.

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å nullstille meg etter en dårlig start. Jeg fikk opp konsentrasjonen, og avsluttet med to gode runder, sier Hommersåk-gutten.

I klassen for 125 cc havnet også Nils-Johan Vold Gunvaldsen fra Grimstad Trial Klubb på 7. plass. Etter en fantastisk debuthelg i VM vender Haga nå nesen hjemover med både gull -og bronsemedalje i bagasjen. Allerede om to uker er det ny konkurranse. Da arrangeres det dobbelrunde i Norgescup i Grimstad.