Siste finpuss før VM

26.05.2015
Siste finpuss før VM
Joa Hindren

I pinsehelgen har det vært storsamling for alle trial-team i Norges motorsykkelforbund. Målet med samlingen var å finpusse formen foran VM og andre kommende konkurranser.

Lørdag til mandag i pinsehelgen var det samling for utøvere fra landslaget, Team Norway, regionsteam og Trial Team Girls. Samlingen fant sted hos Osloungdommens Motorsenter ved Hvervenbukta like utenfor Oslo. Trener i Team Norway, Marius Dammyr, er klar på hvorfor samlingen er viktig for utøverne.

 

-Målet med samlingen er å forberede oss godt til VM som er om to uker. Vi har hatt masse konkurransespesifikk trening, og samtidig jobbet med samholdet i laget, sier Dammyr.

 

Kan være starten på noe stort

 

Åtte utøvere fra Riska Motorsykkelklubb hadde tatt turen til Oslo for være med på den felles treningssamlingen. Marius Dammyr og Team Norway jobber med systematisk tilrettelegging for trening i hverdagen til førerne, og Dammyr er imponert over utøverne fra Riska Motorsykkelklubb.

 

-Jeg har troen på at noen av utøverne fra Riska kan nå veldig langt. På Riska har de en seriøs treningskultur og et godt støtteapparat. Hvis utøverne tar riktige valg i tiden fremover, kan dette være starten på noe stort, sier Dammyr.

 

Samlingen har gitt framgang

 

Sondre «Gekko» Haga fra Riska Motorsykkelklubb er en del av Team Norway, og har som mål å vinne klassen for 125 cc i VM. Han synes at samlingen har vært veldig kjekk.

 

-Det har vært veldig lærerike og konkurransepregede treninger under samlingen. Jeg har fått terpet på ting som er viktige. Jeg har satt meg små tekniske mål for hver dag, og kjenner at jeg har oppnådd framgang i løpet av samlingen, sier han.

 

Også Hanne G. Haga er fra Riska Motorsykkelklub. Hun er en del av Trial Team Girls, og synes samlingen har vært kjempegøy.

 

-Målet med samlingen har vært å trene og lære så mye som mulig. Vi har også lagt vekt på å jobbe med samarbeidet innad i laget. Neste konkurranse for min del er Norgescup i Grimstad 20. juni, og der er målet en topp-10-plassering, sier hun.

 

Landslagstreneren veldig fornøyd

 

Stig Ågedal-Mortensen er sjef for trial-landslaget. Landslaget består av fire utøvere og to rekrutter. Selv om landslaget er et eget lag, mener han at samlingen er viktig for samholdet i hele trialmiljøet her til lands.

 

-Målet med samlingen er at alle skal føle et samhold på tvers av lagene. Målet til landslaget med samlingen er å forberede oss til lag-konkurranser, bygge lagfølelse og å hjelpe andre lag. I individuelt VM om et par uker har jeg håp om at et par av utøverne fra landslaget skal havne på topp 10. Lag-VM arrangeres i september, og der bør vi havne på topp 5, sier landslagssjefen.

 

Individuelt VM i trial arrangeres 6.-7. juni i Borås i Sverige.

Redaktør -

Nyheter

Din hånd i min

Din hånd i min

Hjertevarme dikt om demens.

Hjemmets bankende hjerte

Hjemmets bankende hjerte

Ikke bare en kokebok ...

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Sant og sånt - meir feelgood på nynorsk

Eit nikk at «Ja, akkurat slik er det …»

Blaff

Blaff

Tiden er en underlig variabel. Eller?

Ord til deg

Ord til deg

Du kan ikke gjøre noe som helst med ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...