Pallplasseringer i SørCup

18.05.2015
Sondre G. Haga

Lørdag (16.mai) ble det arrangert årets tredje Regionscup Sør på Søgne i Vest-Agder. Utøvere fra Riska Motorsykkelklubb stakk av med både 2. og 3. plassen i eliteklassen for herrer.

Riska Motorsykkelklubb kunne vise til en rekke sterke resultater i konkurransen som fant sted på Høllen Vest i Søgne kommune. Riska Motorsykkelklubb reiste sørover med fem utøvere. I eliteklassen for herrer endte Kjartan Mikkelsen på 2. plass og Sondre Gilje Haga på 3. plass. Vinner i denne klassen var Ole Kristian Sørensen (Flosta Trialklubb). I klasse A havnet Mats Nilsen på 3. plass og Daniel Tangen på 4. plass. I klasse kvinner B havnet Seline Meling på 2. plass.

Glatte løyper

Arrangør av konkurransen var Søgne Trialklubb, som feirer 20 år i år. Ordfører i Søgne kommune, Åse Severinsen, holdt derfor en åpningstale for å gjøre ekstra stas på konkurransen. Det regnet jevnt gjennom store deler av dagen, noe som førte til glatte løyper. Sondre Gilje Haga har trent masse i området på Søgne, og var derfor ikke særlig fornøyd med en tredjeplass.

-Jeg er vant til løypene her, men jeg hadde ikke en veldig god dag. Selv om jeg gav alt fra start til mål så gikk det mye stang ut, sier Gilje Haga.

VM neste

Neste konkurranse for Gilje Haga og et par andre utøvere fra Riska Motorsykkelklubb er VM i Sverige 6. og 7. juni. Gilje Haga demper ikke forventningene til seg selv, selv om det er de beste utøverne i verden han skal kjempe mot.

-Målet er å vinne klassen for 125 cc, sier han offensivt.

I VM skal det kjøres non-stop, noe som betyr at sykkelen hele tiden må ha framdrift. Sondre Gilje Haga er klar på hva som må til for å nå målene han har satt seg.

-Jeg må bruke de neste ukene godt, og jeg skal trene mye! Jeg skal trene ekstra mye på non-stop kjøring, sier 16-åringen.