Solide resultater i EM

13.04.2015
motorsykkelklubb

I helgen (11.-12. april) gikk sesongens første EM-runde i trial av stabelen i den italienske byen Pietramurata. Flere rogalendinger hadde tatt turen til Italia for å kjempe mot Europas aller beste utøvere.

Riska Motorsykkelklubb kunne vise til en rekke sterke resultater i mesterskapet. På lørdagen havnet Sondre G. Haga på 7. plass. I kvinneklassen endte Hanne G. Haga til slutt opp på en 13. plass, mens Stian Paulsen endte på 14. plass i klassen «Youth International».  På søndagen kjørte juniorklassen, hvor Kjartan Mikkelsen havnet på 17. plass, mens Anders Paulsen endte på 28. plass.

I tillegg havnet Huldeborg Barkved fra Vaulali Trialklubb på en 9. plass i kvinneklassen.

Vanskelige forhold

Løypene i Italia var svært annerledes fra de løypene utøverne er vant med i Norge. Løse steiner, spesielt terreng og annerledes regler var ingen fordel for de norske førerne. På tross av de vanskelige forholdene, fant Hommersåk-gutten Sondre G. Haga noen lyspunkter å ta med seg fra konkurransen.

- Målet før konkurransen var å vinne, derfor er jeg ikke særlig fornøyd med 7. plassen. På en annen side ga konkurransen meg svar på at jeg ikke er langt unna toppen. Klarer jeg å luke unna småfeilene så er jeg med å kjempe helt der oppe, sier 16-åringen.

Fin pekepinn

Utøverne fra Riska Motorsykkelklubb satte allerede langfredag kursen mot Italia. De hadde treninger i både Danmark og Tyskland før de endte opp på konkurranseplassen fire dager før konkurransestart. Hanne G. Haga deltok i sin første EM-runde noensinne, og mente konkurransen ga henne en fin pekepinn på hvordan hun lå an i forhold til sine internasjonale konkurrenter.

- Målet før konkurransen var å finne ut hvordan jeg lå an i den beste klassen for kvinner. Jeg slet en del med å finne konsentrasjonen i starten, og det gjorde nok at jeg endte på en 13. plass. Nå har jeg i alle fall funnet ut hvordan jeg ligger an, og skal jobbe knallhardt videre for å forbedre resultatet, sier hun.

Neste EM-runde er 18.-19. juli, også da i Italia.