Store løft for vital klubb

26.11.2012
Store løft for vital klubb
Johan Evjen var en av mange unge løpere som gjorde Sandnesgauken til en flott konkurranse. Her går han sin 1000 meter søndag.

I november arrangerte Sandnes skøyteklubb stevnet «Sandnesgauken» med over 100 deltakere. I desember er de medarrangør av NM allround. Og gjennom satsingen «skøyteløftet» vil de øke rekrutteringen til sporten.

Skøytehallen Sørmarka Arena gjør at fasilitetene er bedre enn noen gang for de lokale skøyteklubbene. Det merkes på interessen. Sandnes skøyteklubb er klar til å ta imot mange nye skøyteløpere.

-Vi har brukt et par år på å posisjonere oss etter at hallen var ferdig. Vi har bygd opp et støtteapparat med trenere og ledere som kan ta imot mange flere, sier leder Arne W. Kranzmann.

 

To kretsrekorder

Stevnet Sandnesgauken har lange tradisjoner som den store happeningen for skøyteløperne fra Sandnes, men de siste årene før hallen ble bygd forløp sesongene uten stormønstringen. I den nye skøytehallen har stevnet fått nytt liv. Siste helgen i november sto over 100 løpere i alle aldre fra hele Sør-Norge på startstreken i Sørmarka Arena.

 -Arrangementet var vellykket, forholdene var gode og tilbakemeldingene var veldig bra. Det var mange løpere som satte nye personlige rekorder i løpet av helga. De fleste av våre egne perset også, forteller Kranzmann, som har flere talenter i stallen til Sandnes skøyteklubb.

-14 år gamle Magne Hølland satte to nye kretsrekorder i sin klasse. Han gikk 1500 meter på 2.13.72 og 3000 meter på 4.36.95. Det er sterkt. Vi har talenter både blant jentene og guttene, sier Kranzmann.

 

Viktig samarbeid

Selv om skøyteklubben fra Sandnes legger mye vekt på at det skal være gøy på isen, er det også gode muligheter for de som virkelig vil satse. Sammen med Stavanger skøyteklubb har de et samarbeid med den kjente, nederlandske treneren Ingrid Paul, og Sørmarka Arena gjør at treningsforholdene er gode. Kranzmann skryter av den tidligere treneren til det canadiske landslaget, som nå blant annet trener Shani Davis.

-Ingrid Paul har vært viktig for å heve nivået på den lokale skøytesporten. Hun er direkte inne og trener utøvere når hun er her, men det viktigste er den opplæringen hun gir våre egne trenere, mener Kranzmann.

Skøytehallen er også viktig, mener Kranzmann som selv har gått i regn og kuling på Sørmarka før hallen var på plass.

-Det er ofte problemer med å få treningstid i haller som brukes til andre ting. Er det ikke slik her?

-Nei, det har gått veldig greit. Det har ikke vært så mange store arrangementer her mens skøytesesongen pågår. I så fall skal vi uansett klare oss et par dager uten is. Vi var oftere uten is på utendørsbanen, med gammelt og dårlig maskineri for å lage kunstis de siste årene, sier Kranzmann.

 

Vil bli flere

Sandnes skøyteklubb har i dag 75 medlemmer og 25-30 aktive løpere. De samarbeider tett med Stavanger skøyteklubb. Det mener Kranzmann er en stor fordel.

-Vi bruker hallen begge to, og miljøet er ikke større enn at vi har alt å tjene på et samarbeid. De to klubbene har blant annet felles facebook-side, fordi vi vil nå ut til flere og sørge for at de unge løperne i området kjenner hverandre uansett hvilken klubb de representerer, sier han.

Skøyteklubben har to satsinger for å få flere løpere i sine rekker. Hver tirsdag arrangeres Skøyteløftet i hallen. Dette er et lavterskeltilbud for de som uforpliktende vil prøve å gå på skøyter uten noen forkunnskaper.

-Vi har trenere på plass og tar imot barn fra klokka 19-20 på tirsdagene, og voksne fra klokka 20-21. Den andre satsingen er skøyteskolen for barn på torsdager. Dette er neste trinn etter at de har forsøkt seg på isen og har lyst til å lære litt mer før de blir aktive løpere. Målet vårt er at 20-50 nye deltar på skøyteskolen hvert år, sier Kranzmann.

 

NM i desember

Helgen 15. – 16. desember arrangeres NM allround i Sørmarka Arena, med de beste løperne på startstreken. Sandnes er en av arrangørklubbene, og Arne W. Kranzmann lover god underholdning og sterke tider.

-Vi arrangerte NM i enkeltdistanser her i fjor, men da var ikke isen glatt nok og de helt store tidene uteble. Det vil vi gjøre noe med i år. Isen skal være perfekt, og vi håper på nye banerekorder, sier han.

-Det var kjekt å se at publikumsinteressen var ganske stor under NM i fjor. Vi håper at folk stiller opp og fyller tribunene og lager stemning også i år, oppfordrer Arne W. Kranzmann.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...