Vi trenger en trener

14.03.2012
Vi trenger en trener
15- og 16-åringene fra Riska skulle ha startet treningen mot en ny sesong for halvannen måned siden. De sitter fremdeles med beina på bordet i klubbhuset.

Riska IL sitt jentelag for 15- og 16-åringer skulle ikke vært i sofaen på klubbhuset. De skulle egentlig vært ute på fotballbanen og trent. Men de mangler trener.

Serien starter 17. april. Normalt starter treningene etter vinterpausen i begynnelsen av februar. Jentelaget er nå halvannen måned på overtid med sesongstarten.

-Vi er veldig klare for å komme i gang og er veldig motiverte for en ny sesong, sier jentene som ble nummer to i serien i fjor.

 

Trenger motivator

Laglederne og foreldrene Hege Berge og Ernst Kristensen forteller om en god gjeng med motiverte jenter som har spilt fotball sammen siden 8-årsalderen.

-En ny trener vil få ansvaret for en gjeng som er godt sammensveiset sosialt. Fotballmessig er de også veldig flinke. Det de virkelig trenger er en trener som kan fotball og som er en god motivator. De er klare for å utvikle seg videre, sier Hege Berge.

De to laglederne lover også at en ny trener skal slippe å måtte tenke på alt det praktiske rundt laget. Det har foreldrene kontroll på.

-Det er et godt opplegg rundt laget. Foreldrene bidrar gjerne med planlegging og praktiske gjøremål. Flere har tatt sin tørn som trener – både blant foreldrene og til og med en bestefar, og vi har også hatt løsninger med flere unge som har delt på jobben. Vi kan også ordne med en hjelpetrener, men vi trenger noen som tar ansvar for den sportslige utviklingen av laget, ber de to laglederne.

 

Flere lag har slitt

Sportslig leder i Riska IL, Alfred Thu, forteller at selv om dette jentelaget nå er det eneste som står uten trener før seriestarten, er det også flere lag som har slitt med å få på plass en trener.

-Det er en generell utfordring for lagene i klubben, dette, men nå gjelder det dette jentelaget. Vi hører gjerne fra folk som er interesserte i å trene laget, sier han.

Klubben er innstilt på å strekke seg langt for å legge til rette for trenere, og vil gjerne høre fra både erfarne og nybakte trenere.

-Det er ingenting i veien for at flere kan dele på trenerjobbene hos oss, og vi ønsker at folk tar kontakt enten de vil være hovedtrenere eller assistenttrenere på et lag. Vi hjelper til med det meste, trenerne trenger ikke en gang å bære kjegler eller vannflasker selv. Det viktigste er at de har noe å lære bort rent fotballfaglig, mener Alfred Thu.

 

Mye dugnad

Alfred Thu regner med at fotballengasjementet på Riska bare vil øke i tida framover.

-Andre klubber har fått et oppsving etter at kunstgressbanen er på plass. Det håper vi også på, sier han.

Seriestarten for de fleste lagene i klubben er i midten av april, kort tid etter påske. Det er omtrent samtidig med at kunstgressbanen på Hommersåk skal åpnes. Om klubben når seriestarten med det nye anlegget, avhenger blant annet av hvor flinke folk er til å stille opp.

-Nå er frosten ute av jorda, og entreprenøren er klar til å gjøre ferdig jobben sin. Vi har virkelig behov for at folk stiller opp på dugnad utover våren, konstaterer Alfred Thu.

Dersom noen føler seg kallet til å trene ett stykk motivert jentelag med seriesølv fra i fjor, kan de kontakte lagleder Hege Berge på 900 48 325 eller eller Ernst Kristensen på 926 22 779.

Redaktør -

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...