Vet hva Cecilie Skog har i pulken

23.02.2011
Vet hva Cecilie Skog har i pulken
Steinar Dahl hos Platou i Sandnes

Stadig flere ønsker å gå langt på ski, og en guidet kryssing av innlandsisen på Grønland begynner å bli en klassiker. Butikksjef Steinar Dahl hos Platou i Sandnes har tatt konsekvensen av denne trenden, og skaffet seg utstyrslistene til to av turarrangørene.

- Ja, vi har utstyrslister fra de to mest kommersielle aktørene, nemlig Hvitserk og Fram.

- Er Fram Cecilie Skog sitt selskap?
- Ja. I utgangspunktet så fikk jeg utstyrslisten fra en av leverandørene våre, en som selv har vært på mange lange turer. Det var denne listen det begynte med. Etter hvert har vi fått turlister også fra andre.

- Betyr det at Platou har satset litt ekstra på denne kundegruppen?

- Ja, vi har en del av ustyrtet til denne kundegruppen. Men en del av det er ganske sært og ikke akkurat standardvarer, så vi må ofte bestille fra gang til gang. Da kan vi også sikre oss at vi får eksakt riktig størrelse. Og så gir vi råd om hva kunden bør velge, forklarer Dahl.  

 

Har bygget kompetanse

- Så dere har god kompetanse på hva som er lurt å velge i forhold til omfanget av forskjellige langturer?

- Vi har jo gjort dette noen år, og da har vi fått tilbakemeldinger på hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Det har vi bygget på, så når vi setter opp noe som ikke er standard på listen, så kan det være fordi vi vet at det har fungert over Grønland

- Har dere merket en økning i salg av dyrt utstyr til ekspedisjoner?

- Ja. Det vil si vi merker en økning av folk som drar på lengre og mer krevende turer, kanskje folk som ikke har gjort det før, og trenger full utstyrspakke. Vi ser flere og flere fra Rogaland som drar på seriøse turer

- Ikke useriøse turer, altså?

- Hehe, misforså meg riktig. Du kan gå over Grønland og oppleve fint påskevær, men du kan også oppleve tretti minus.

 

Akkurat passe varm, eller god og varm?

- Hva bør folk som har utstyr som strekker seg til bruk til påsketurer i Sirdal med Kvikklunsj og appelsin skaffe seg av ekstra utstyr til den lange ekspedisjonen?

- Det kommer an på. Dersom de skal gå en guidet tur, så stiller turoperatøren en del krav til utstyr. Når det gjelder for eksempel ski, sko og bindinger så er det ofte sånn at du ikke kan velge. Alle skal ha likt slik at dersom det skjer noe så skal det være enkelt å reparere. Det setter jo til en viss grad standarden. Så er det opp til kunden selv å velge for eksempel sovepose. Skal en gå for en som ligger akkurat på grensen, eller bestemmer en seg for å ikke å fryse og legge seg på den sikre siden, så velger du en varmere pose.

 

Stort utstyrsbudsjett

- Er det sånn å forstå at du vet hva Cecilie Skog og hennes kunder har i pulkene sine når de setter i gang over Grønland?

- Nei, det gjør jeg ikke, men jeg kan anta ganske mye. Det er jo ikke så mange produsenter som lager slikt utstyr, så en del sier seg selv. Men det er klart at de handler jo ikke alt hos oss. Men vi har vært så heldige at stadig flere kommer innom oss og kjøper utstyr, sier Dahl fornøyd.

- Hva vil du anslå at en som vil gå over Grønland må beregne i utstyrsbudsjett gitt at vedkommende ikke har noe fra før?

- Hvis du må ha rubbel og bit så vil jeg tippe at budsjettet vil ligge på mellom tretti og førti tusen, kanskje nærmere førti, spekulerer Dahl. 

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...