Kanonstart for sykkelklubb

18.08.2010
Kanonstart for sykkelklubb
Bogafjell sykkelklubb

Tor Anders Skjæveland har nylig startet Bogafjell sykkelklubb. Han så at det ikke fantes en skikkelig sykkelklubb for voksne i Sandnes. Tydeligvis var dette en kjærkomment initiativ. Bare på tre uker har klubben nemlig fått femti medlemmer.

- Dette er et godt alternativ for de nomadene som til nå har måttet reise helt til Hafrsfjord eller Bryne for å finne en sykkelklubb for veteraner. Vi er en gjeng voksne turryttere, og så er det selvsagt også konkurransesyklister i klubben, understreker Skjæveland. Selv om byen har Sandnes Sykkelklubb, så påpeker klubblederen at hans klubb dekker andre behov:

- Sandnes sykkelklubb baserer seg mer på konkurranse og rekruttering av barn og ungdom. Vi er ikke der helt ennå, men vi vil nok ha tilbud til barn og ungdom på sikt. Først må vi få etablert klubben med et bra styre og en bra måte å drive på. Vi har startet med å få i gang fellestreninger, drakter og sponsorer, og så tar vi det derfra. Etter bare tre uker så er det femti medlemmer, så det har eksplodert, uten noe særlig PR-framsøt. Så det er tydelig at det er et behov for en slik klubb, sier formann og initiativtaker fornøyd.

 

Spinning med instruktører

Skjæveland peker på at Bogafjell er Sandnes`, eller kanskje til og med Rogalands, raskest voksende bydel, men at tilbudet når det gjelder sport og friluftsliv for voksne er dårlig. Selv har han en aktiv fortid som langrennsløper bak seg, men har, som veldig mange andre i dag, for fullt kastet seg over sykkelen.

- Vi kommer til å ha fellestreninger to til tre ganger i uken. Vi har i tillegg en avtale med Elixia på Hanasenteret, og tilbyr halvannen time med spinning der en gang i uken for alle medlemmene. Der er det dyktige instruktører som virkelig kan dette med sykling. Spinning er også fint for det sosiale. Da sitter folk i samme rom, med god musikk, og kan prate sammen, sier Skjæveland entusiastisk.

 

Binder sammen bydeler

Bogafjell Sykkelklubb er ikke bare for Bogafjell. Skjæveland kan vise til medlemmer fra fra både Strondalia, Austrått og Ganddal. Han er videre opptatt av at klubben også skal tiltrekke seg og dyrke fram talentene som strekker seg litt lengre enn den vanlige hverdagsmosjonisten.

- Vi har for eksempel Svin Gaute Hellestø med i klubben. Han har vært med i OL. På medlemslisten har vi også han som kom på andre plass i årets Birkebeinerritt. Disse folkene har skikkelig kompetanse på sykling, og kan være med å hjelpe de andre, og dra i den enden av skalaen. For å si det sånn, vi har lyst å vise igjen både når det gjelder antall deltakere på ritt, og når det gjelder plassering, avslutter Skjæveland.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...